Всички говорим ясно, че за българската общоност в РСМ и

...
Всички говорим ясно, че за българската общоност в РСМ и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Трябва да се обединим, за да стигне РСМ до Европейския съюз

" Всички приказваме ясно, че за българската общоност в РСМ и за нас е значимо страната да е в Европейски Съюз. За да стигнем до точката за приемане на страната там, би трябвало да се обединим ", съобщи Кирил Петков от Битоля.

" Политиците идват и си отпътуват, само че връзките остават. Този вид центрове както този в Битоля, по този начин и този в София дават основа за добросъседство ", добави той.

" Не би трябвало да мислим за напън, от който и да било. Трябва да мислим кой е интереса на България и РСМ. Ако не можем да вдигнем границите, бизнесите даработят, а хората да имат обща визия - няма да реализираме нищо ", безапелационен беше той.

" Двете държавни управления работят доста по въпроса. Важното е да стигнем до обща позиция, която да е ясна. Ние сме поставили рамките, имаме и съдружно съглашение. Това, което ни сплотява е ясното схващане, че бъдещето на РСМ е в Европейския съюз.

" Имаме доста явен бюджет, имаме доста ясни разноски, всичко е транспарантно, тъй че не би трябвало да има изненади, за който и да било ", добави Петков.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР