Всички гори ще бъдат инвентаризирани, независимо дали са били обект

...
Всички гори ще бъдат инвентаризирани, независимо дали са били обект
Коментари Харесай

Започва пълна проверка на всички гори в страната

Всички гори ще бъдат инвентаризирани, без значение дали са били обект на инвентаризация в предишни години. Това оповестяват от Изпълнителната организация по горите след среща с представители на сдруженията, които правят дейностите по инвентаризация и обмисляне в горските територии.
ИАГ ще им разпорежда действия по инспекциите на горите, в това число в аграрни земи.
 21 500 нови дръвчета ще бъдат посадени в Новата гора на София 21 500 нови дръвчета ще бъдат посадени в Новата гора на София
21 500 млади фиданки ще бъдат засадени на оставащите 43 дка от втория терен на Новата гора на София тази есен, заяви БНР. Това предви...
Експертите подчертаха, че единствено в горски територии могат бъдат провеждани лесовъдски мероприятия, които разрешават стабилно стопанисване.
" Някой общини като Борино, Брезово, Девин, Кирково, Кочериново, Котел, Монтана, Радомир, Своге и Трън, които са притежатели на аграрни парцели с характерност на гори, оцениха основаната със закона опция и започнаха дейности в тази посока ", акцентира инж. Мирослав Маринов, изпълнителен шеф на ИАГ по време на полемиката. Той съобщи, че през актуалната година е променено предназначението на повече от 200 хиляди декара - парцели, които имат характерностите на гора, само че същите са земеделска територия по метод на трайно предопределение. Тази цифра надвишава общата територия на променилите предназначението си гори в аграрни земи за последните 10 години.
Ще продължат напъните на Агенцията за увеличение броя и площта на парцелите, чието предопределение се трансформира от земеделска в горска територия, по инструкции в Закона за горите ред, в това число посредством инструкции до държавните предприятия, общините и другите притежатели на такива парцели по отношение на опциите и рестриктивните мерки при използването на парцелите.
Промяната е безплатна и се прави със заповед на министъра на земеделието, храните и горите съгласно наредбите на Закона за горите.
 Защо се продава гората над Црънча и защо упорстват локалните? Защо се продава гората над Црънча и защо упорстват локалните?
На 29 април Общинският съвет на Пазарджик е взел решение 370 декара от гората над село Црънча да бъде продадена на скришен търг. 2200 души...
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР