Всички големи банки в САЩ са преминали успешно годишния стрес

...
Всички големи банки в САЩ са преминали успешно годишния стрес
Коментари Харесай

Всички големи банки в САЩ преминаха успешно годишния стрес тест на Фед

Всички огромни банки в Съединени американски щати са минали сполучливо годишния стрес тест на Федералния запас, чиято цел е да оцени до каква степен биха се справили с огромна финансова рецесия, заяви централната банка, представена от Агенция Франс Прес.


Фед откри, че всички 23 тествани банки " са добре позиционирани, с цел да устоят на тежка криза и да продължат да отпускат заеми на семействата и бизнеса даже по време на тежка криза ", се показва в оповестения от него отчет.

Последните резултати от тестванията последваха необятно публикуваните банкови разтърсвания в Съединени американски щати и Европа по-рано тази година, провокирани от бързия банкрут на калифорнийския районен заемодател Silicon Valley Bank (SVB).

SVB претърпя всеобщо източване на банката от инвеститори, обезпокоени от въздействието на бързо възходящите лихвени проценти.

" Днешните резултати удостоверяват, че банковата система остава мощна и устойчива ", съобщи в изказване заместник-председателят на Фед, отговарящ за надзора, Майкъл Бар.

Но добави: " Трябва да останем скромни във връзка с това по какъв начин могат да зародят опасности и да продължим работата си, с цел да подсигуряваме, че банките са устойчиви на редица стопански сюжети, пазарни разтърсвания и други стресове. "

Малките локални банки и междинните по мярка районни банки бяха освободени от тези проби.

Тазгодишният стрес тест предполагаше, че банките ще се борят с тежка световна криза, забележителен спад на цените на комерсиалните парцели и жилищата, доста нарастване на броя на незаетите офис площи и внезапен скок на нивото на безработица до пик от 10%.

При този сюжет Фед откри, че съвкупното съответствие сред личния и привлечения капитал на банките - което обезпечава отбрана против загуби - ще намалее с 2,3 процентни пункта до 10,1%.

Установено е обаче, че всички 23 банки ще останат над минималните си финансови условия по време на хипотетичната криза, макар че ще претърпят общи планирани загуби от над половин трилион $.

В изказване президентът на Асоциацията на американските банкери Роб Никълс съобщи, че резултатите от теста демонстрират, че американските банки остават мощни.

Те също по този начин демонстрираха, че институциите са " натрупали обилни финансови запаси, които ще им разрешат да продължат да отпускат заеми и да поддържат нашата стопанска система даже при най-тежките стопански условия ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР