Всички глоби към КАТ ще са на един фиш, планира

...
Всички глоби към КАТ ще са на един фиш, планира
Коментари Харесай

Всички глоби към КАТ ще са на един фиш |

Всички санкции към КАТ ще са на един фиш, възнамерява държавното управление, като утвърди проектозакон за изменение и допълнение на Закона за придвижването по пътищата.

С измененията се цели да се обезпечи нужната експедитивност и по-ефективното реализиране на контрола за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Установяването на нарушаването и налагането на наказването се планува да се реализира в една административна процедура , с издаването на един документ - фиш за определяне на административно нарушаване и налагане на административно наказване, като в избрани случаи с него ще може да се постанова и наказване отнемане от право да се ръководят моторни транспортни средства, както и да се лишават контролни точки за доклад на осъществените нарушавания.

Съставеният фиш ще може да бъде обжалван в 14-дневен период от неговото връчване пред районния съд, в региона на който е осъществено нарушаването. Дава се опция на нарушителя в 14-дневен период от връчването на фиша да заплати наложената санкция в размер 70 на 100 от плануванаъа стойност.

Процедурите по връчването на фиша ще става: още при съставянето им; с целесъобразно писмо с противоположна разписка; посредством чиновниците на МВР; при реализиране на административно обслужване.

Заплащането на санкциите ще става-чрез банкова карта на гише; по банков път или по интернет с банкова карта или с различен електронен платежен инструмент.

Предвидена е и насилствена административна мярка във връзка с всички административни нарушавания, за които е планувано отнемане от право да се ръководят моторни транспортни средства - краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторни транспортни средства.

Ще има и смяна на давностните периоди по Закона за административните нарушавания и санкции във връзка с осъществяването на наложеното наказване краткотрайно отнемане от право да се ръководят моторни транспортни средства, с цел да бъде дейно осъществяването на наложеното наказване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР