Всички фенове на леката атлетика в Стара Загора ще могат

...
Всички фенове на леката атлетика в Стара Загора ще могат
Коментари Харесай

Свободен вход за зрителите на Европейското отборно по лека атлетика в Стара Загора

Всички почитатели на леката атлетика в Стара Загора ще могат да гледат гратис конкуренцията от Европейското отборно състезание (втора лига), което ще се организира на ст. „ Берое “ на 19-20 юни. Стартовете и двата дни стартират в 16,00 ч. Състезанията ще бъдат излъчени онлайн в интернет в страницата на Европейската атлетика.

„ С голямо неспокойствие чакахме националния ни тим да се включи в европейската отборна купа, след 2015-а. Тогава публиката даде подтик на отбора на да се класира в по-горната първа лига. Призовавам всички поданици на Стара Загора да дойдат на ст. „ Берое “, с цел да гледат мощна европейска лека атлетика и то с българско присъединяване отпред с Ивет Лалова, съобщи на днешната конференция Красимира Чахова, зам. кмет на Стара Загора.

„ Приветствам Ивет и целия народен отбор в Стара Загора. Предстои ни олимпиада. Тук доста от спортистите ще опитат да покрият олимпийски нормативи и се надявам това да стане. Пожелавам на всички персонални достижение, тъй като за мен персоналната победа е най-голямата победа. Както постоянно стартовете в Стара Загора се реализират от клуб, община и БФЛА. Това е екипната работа, която ни довежда до такива резултати. Пожелавам на националите ни да се изкачат в първа лига, както това се случи тук и през 2015-а, съобщи ръководителят на СКЛА „ Берое “ Иван Колев.

„ Напълнихме Стара Загора с спортисти. За нас е наслаждение още веднъж да бъдем тук. Надявам се още веднъж да забележим един празник на леката атлетика, съобщи Галя Пухалева, ръководител на оргкома на Европейското отборно състезание.

„ За мен е голямо наслаждение да бъда още веднъж в дома на леката атлетика. Стара Загора за мен постоянно се свързва с невероятните страсти от 2015-а, лека атлетика и международни върхове. Благодаря на всички за тази съвършена организация, която са създали и то във време на пандемия, с цел да бъде действителност това съревнование. Като човек, който е във вътрешността в нещата виждам, че на днешно време всичко се случва доста мъчно. Това е и повода да съм доста щастлива тук. Пожелавам на целия тим, колкото могат да имат сили да покажат своите моментни благоприятни условия и да покажат персонални резултати. Дай Боже да спечелим още някоя квота и да бъде една голяма страст, както за нас спортистите, по този начин и за публиката, съобщи пред медиите Ивет Лалова, която бе посрещната от общината с голям букет.

От тимовете, които би трябвало да започват в последния миг отпадна Израел, тъй като една от състезателките е дала позитивна проба за ковид. В Стара Загора не дойдоха и съставите на Русия (заради наказване от ИААФ) и Австрия, поради рестрикциите към пандемията. На ст. „ Берое “ за първите 3 места даващи право за качване в първа лига ще се състезават България, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария, Исландия, Хърватия и Дания. Отпадащи няма да има. България ще бъде показана от най-хубавите си спортисти отпред с Ивет Лалова, Мирела Демирева и Тихомир Иванов.

Откриването е в събота от 17,30 ч от Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР