Всички факти, които са неудобни за ГЕРБ, те ги обявяват

...
Всички факти, които са неудобни за ГЕРБ, те ги обявяват
Коментари Харесай

Николай Николов: Фактите за управлението на ГЕРБ са срамни, а не несъстоятелни

Всички обстоятелства, които са неуместни за ГЕРБ, те ги афишират за несъстоятелни. Това разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов във връзка гласуването на Годишния проект на програмата за ремонт на спортната инфраструктура за 2018 година

Планът беше признат с 35 гласа " за " и 5 " въздържали се " на сесията на СОС през днешния ден.

Парите, които ръководещите отделят за ремонт на спортната инфраструктура в София, са обидно незадоволителни. И не мога да приема обяснението на сътрудници от групата на ГЕРБ, че обществените обстоятелства, които цитирах при изявлението ми в зала, са несъстоятелни, сподели Николай Николов.

С сътрудниците от Българска социалистическа партия подкрепихме годишния проект, тъй като не сме срещу ремонта и построяването на спортната инфраструктура в града ни. Имаме обаче терзания, които показах в залата. Първо - едвам 9 учебни заведения от общо 180 ще получат средства, с цел да бъдат ремонтирани физкултурните им салони. Второ - тези 9 учебни заведения не получават даже задоволително средства, които са нужни за цялостния ремонт. Общата сума, която Столична община отпуска за определените 9 учебни заведения, е едвам 175 000 лв.. Затова и ремонтите, които ще бъдат направени, ще бъдат козметични - циклене на паркета, боядисване и така нататък А на едно от тези учебни заведения - 21-о в " Лозенец " не му е юридически ремонт от 1960 година, заяви общинският консултант от Българска социалистическа партия.

Николай Николов е безапелационен, че физкултурните салони и спортните уреди в учебните заведения се нуждаят от осъвременяване и повсеместен ремонт, защото са морално остарели:

" Въпреки неприятното положение на салоните, учебните заведения са принудени да ги отдават чартърен, с цел да подкрепят бюджета си. Само да напомня, че през 2018 година София е Европейска столица на спорта. И беше наложително Столична община да покаже отошение към спорта и към здравето на жителите, само че не го направи. Този факт ясно се вижда от бюджета, който ръководещите в София отделиха за спорт през тази година. Званието Европейска столица на спорта трябваше да бъде горделивост за града ни, а към този момент три месеца жителите даже не схващат за това " - сподели Николов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР