Всички европейски лидери категорично осъдихме действията на Беларус по принудителното

...
Всички европейски лидери категорично осъдихме действията на Беларус по принудителното
Коментари Харесай

Радев: Не може да прихващаш самолет, за да го накараш да каца

Всички европейски водачи изрично осъдихме дейностите на Беларус по насилственото кацане на самолета в Минск, което е в безусловно нарушаване на интернационалното право, на разпоредбите за гражданско въздухоплаване и заплашва сигурността на полетите. Това сподели президентът Румен Радев в Брюксел, където взе участие в срещата на върха на Европейски Съюз.
„ Именно това деяние беше причина да откри отражение в декларацията, която всички приехме единомислещо. Причината за прихващането е изрично в прорез с интернационалното право. Не може да прихващаш аероплан, с цел да го накараш да каца, тъй като имаш някакъв политически съперник на борда. Това е неприемливо ", безапелационен бе Радев.
 Москва: Обвиненията против Русия по случая с Ryanair са несъответстващи Москва: Обвиненията против Русия по случая с Ryanair са несъответстващи
С такава позиция излезе прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС. Повод за реакцията му стана изказването на английския...
В Брюксел водачите на Европа организираха и полемика, обвързвана с Русия: „ До късно дискутирахме тематиката „ Русия ”. Знаете, че това е сложна тематика за Европейски Съюз, само че това беше спор за гласа на разсъдъка и трезвата преценка. Той стартира с един доста уравновесен отчет на Жозеп Борел и доста европейски водачи ясно изявиха своята паника от положението на връзките с Русия ”, уточни президентът.
Относно връзките със Северна Македония Радев счита, че е извънредно значимо час по-скоро да се възвърне политическият разговор на най-високо равнище.
„ Аз съм упорствал постоянно за този разговор. Благодаря на президента Стево Пендаровски, че одобри моята покана дружно да отидем до Рим, с цел да имаме време да обсъдим всички въпроси. Ще покажем нашата взаимна воля за неприкритост, другарство, добросъседство и съдействие ”, сподели още президентът.
Дали предстоят нови рокади в службите у нас президентът изясни, че това става по решение на Министерския съвет.
 Министерство на външните работи привика посланика на Беларус у нас Министерство на външните работи привика посланика на Беларус у нас
По напътствие на министъра на външните работи Светлан Стоев генералният шеф „ Двустранни връзки “ в Министерството на в...
„ Там е информацията, там са претекстовете, там са предложенията за промени. Президентът подписва укази за смяна, когато има потребност от такава ”, посочи Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР