Всички есемеси и електронни съобщения да бъдат на български език,

...
Всички есемеси и електронни съобщения да бъдат на български език,
Коментари Харесай

Патриотите искат: Всички есемеси и имейли - на български език!

Всички есемеси и електронни известия да бъдат на български език, а всяко мобилно устройство или компютър, които се продават у нас, да подлежат на кирилизация. Това е записано в нов проектозакон за българския език, импортиран от " Обединени патриоти ". Той планува още санкции за работещите в администрацията, в случай че не поддържат връзка на български език, заяви БНР. За кирилизацията на компютрите даже се планува в плана и основаване на   българския електронен шрифт, тъй като сегашните са по съветски пример.

" По този метод ние изпълняваме една конституционна нужда, с цел да стане формален език  - български, да не стане някой различен, в последно време погледите на медиите са вторачени в други тематики, само че въпреки всичко не всичко е туризъм ", изясни претекстовете за проектозакона ръководителят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров. 

Като неуместен образец за пренебрегването на българския като формален език той уточни, че надписът  " Полиция " върху униформите на чиновниците на реда е на британски, а не на български език. В закона е написано и да бъде създаден културен институт " Св. св. Кирил и Методий ". Неговата задача ще бъде да провежда образованието по български език зад граница, да сертифицира владеенето му и да популяризира българската просвета по модела на немския Гьоте институт да вземем за пример. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР