Всички директори на ВиК в цялата страната са поискали спешна

...
Всички директори на ВиК в цялата страната са поискали спешна
Коментари Харесай

ВиК шефове искат да подават оставки, алармира екоминистърът

Всички шефове на ВиК в цялата страната са поискали незабавна среща с екоминистъра Емил Димитров и са декларирали, че желаят да си подадат оставките след ареста на шефката на „ Басейнова дирекция “ в Пловдив Цветелина Кънева.

„ Те всички желаеха да дойдат през днешния ден в 11 часа и да си дадат оставките. Аз също се бях приготвил да си я давам. Ако всички ВиК шефове си подадат оставката, аз с кой да работя? Със секретарката си ли? “, изясни министърът на околната среда и водите в ефира на Нова телевизия.

„ Изпитваме неустановеност при взимане на решения и реализиране на контролни действия. Ситуацията докара до това да работим в непрестанен стрес и неустановеност “, се споделя в писмо на всички шефове на териториални структури до министър Емил Димитров.

Екоминистърът се застъпи за шефовете на ВиК сдруженията в страната. „ Шефовете на ВиК не са нарушители. Изведнъж да ги изкарваме нарушители, не е редно. Много от тях ще дойдат на среща през днешния ден и ще желаят да подадат оставка. Аз би трябвало да ги убедя, че страна има и не би трябвало да го вършат. Ако 80 индивида в цялата страна си подадат оставките, аз с кого да работя? “, попита министър Димитров.

По думите му, от над 7400 сондажа за вода в България 40% са без разрешителни, а 60% нямат санитарно-охранителни зони.

„ Ако спазим закона, ще спрем водата на половин България “, сигнализира екоминистърът.

Той разяснява и ареста на шефът на „ Басейнова дирекция “ в Пловдив Цветелина Кънева, против която е повдигнато обвиняване за занемареност. Според министър Емил Димитров прокуратурата е подведена за нейния арест.

„ Пожелавам й обективен арбитър. Има някой, който е подвел прокуратурата. Информацията стигна до София и основния прокурор разбра. Истината през вчерашния ден спечелва и чакам да има развиване “, сподели още Димитров. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР