Всички действия на ДНСК, докато аз съм началник, ще бъдат

...
Всички действия на ДНСК, докато аз съм началник, ще бъдат
Коментари Харесай

ДНСК няма да пипа нищо по Златен век, докато съдът разглежда казуса

Всички дейности на ДНСК, до момента в който аз съм шеф, ще бъдат при безусловно съблюдаване на всички правосъдни разпореждания. В това бе безапелационен шефът на ДНСК проектант Влади Калинов пред Българска национална телевизия до момента в който под прозорците на институцията му се организира митинг на притежателите и служащи на " Артекс ".

Той се базира на решение на Върховен административен съд. Според Влади Калинов предметът на разногласието не е срокът за разрешението за градеж. Строежът е легален до 2020 година и това, което е издигнато досега, е структурата единствено на един етаж. Ние нямаме искания към останалата част на постройката. Архитект Калинов не може да разбере държанието на строителите за какво не са поискали позволение от Столична община за дотъкмяване на градежа.

Съдът ще реши кой е прав и кой не, като проектант той е спокоен за дейностите си, тъй като са взети на база закона.

Според Влади Калинов има позволени няколко нарушавания на ДНСК - не са спрели разрешенията за градеж, като едното от тях било незначително. Има позволени тежки решения и разсъждаваме какво да вършим, с цел да не се позволява да се случат проблеми с терена, посочи проектант Калинов.

ДНСК не може да пипне нищо, до момента в който въпросът се преглежда от съда. Архитект Влади Калинов е извънредно сюрпризиран от езика, който се употребява на митингите, като се има поради, че към този момент е направил среща с " Артекс ".

Имаме ясни обстоятелства те са, че тази компания е знаела от дълго време защо става въпрос, разяснява Калинов. Това, че градежът е спрян и съдът е постановил нещо друго, не значи, че ние можем да приспаднем това време. Аз нямам правно съображение да издам заповед да смъквам или да поставям някакви дати, уточни проектант Калинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР