Всички действия на българско правителство показват, че е готово да

...
Всички действия на българско правителство показват, че е готово да
Коментари Харесай

Юлиан Ангелов: Правителството ще направи компромис със Северна Македония

Всички дейности на българско държавно управление демонстрират, че е готово да направи голям компромис със Северна Македония.

Виждаме, че в управническата коалиция има опозиция за сходно нещо. Но имам информация, че през май месец ще се водят такива диалози, както и сега се водят, и вероятно юни месец България да вдигне ветото, с цел да стартира Северна Македония договаряния за участие в Европейски Съюз, разяснява Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация в „ “.

Празни приказки са, че има прогрес в историческата комисия, счита той.

Това е следващата игра на македонските управляващи. Игра, в която те се вършат на жертви, а ние сме неприятните. България постоянно е подкрепяла Северна Македония за участието ѝ в НАТО и по време на войната, която беше в Северна Македония. Информацията е сигурна. За 24 май плануват диалози и там да бъде загатнато, може би вероятно за това, че юни ще падне ветото. Очаква се към 22 юни, в случай че не ме лъже паметта. Така че от Вътрешна македонска революционна организация сме мощно обезпокоени, съобщи Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той прикани българското общество да окаже напън върху държавното управление да не се допусне такова национално изменничество. Той посочи, че в деня, в който държавното управление разгласи поддръжка за Северна Македония за участие в Европейски Съюз, властта му ще бъде до такава степен.

Още предходната година, през есента, при в Северна Македония сигнализираха за многократни случаи на напън от страна на преброителите към хората, които желаят да се преброят като българи. Но забавното е, че над 130 хиляди не са показали етническата си принадлежност. Това е от боязън, тъй като в Конституцията на Северна Македония ясно е написано кои са народите и българите не съществуват в нея, обърна внимание Ангелов.

Той посочи, че два служебни кабинета не са създали нищо, с цел да подкрепят българите в Северна Македония свободно да се заявяват като българи.

Това, което от Вътрешна македонска революционна организация сме казвали досега, е, че България не би трябвало да взе участие във въоръжени спорове. Не мога да не осъдя съветската експанзия в друга страна.. В момента българската страна тези българи не ги е защитила задоволително, акцентира гостът по отношение на войната в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР