Всички действащи до сега ограничения за влизане на гръцка територията

...
Всички действащи до сега ограничения за влизане на гръцка територията
Коментари Харесай

Гърция удължава ограничителните мерки за влизане в страната

Всички настоящи до в този момент ограничавания за влизане на гръцка територията остават в действие до 06:00 на 5 април, оповестява посолството ни в Атина.
До тази дата идващите в Гърция, без значение от типа превоз (въздушен, сухоземен или морски), подлежат на наложителна 7-дневна карантина. Изолацията може да бъде прекратена само, ако престоят в страната е по-кратък от наложителните за самоизолация 7 дни.
При влизане в страната се изисква и представянето на отрицателен резултат от PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа от идването. При неговата липса, гръцките управляващи имат право да не позволен пътуващите да влязат в страната. Освен това всеки жител, без изключение, включително водачите на камиони, следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/. Там в детайли са разказани настоящите ограничения, ограничавания и условия. Компаниите, които правят пътнически транспорти (самолетни, морски, сухопътни) са длъжни да ревизират дали всеки от пасажерите има QR преди неговото качване. При липса на подобен транспортната компания носи отговорност за връщането му в родината.
Гражданите, които пътуват заради извънредно неотложен професионален ангажимент и незабавно по-късно напущат страната, не могат да влязат още веднъж в Гърция до 5 април Изключение вършат гръцки жители, притежатели на разрешителни за пребиваване; хора с непрекъснато местопребиваване е Гърция; притежатели на емигрантски статут. Всички те попълнят специфичен формуляр на електронния адрес https://travel.gov.gr
С продължаването на ограниченията обаче отпада ограничаването за кацане на самолети, които идват от Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР