Всички дейности по процеса на председателството на Съвета на ЕС

...
Всички дейности по процеса на председателството на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Министерството на културата чака резултатите от проверките на НДК

Всички действия по процеса на председателството на Съвета на Европейски Съюз от България остават при министър Лиляна Павлова. От кабинета ѝ прецизираха, че единствената смяна е прекосяването на собствеността на НДК и сдружението, което стопанисва постройката, към министерството на културата, както е било и преди време. Директорът на НДК Мирослав Боршош беше уволнен от Лиляна Павлова в понеделник и върнат назад на идващия ден след среща с премиера Бойко Борисов. Сградата на НДК е мястото, където ще бъдат извършени огромната част от срещите на високо равнище и съвещанията при председателството през 2018 година

Обществените поръчки за строителство на НДК си остават към сдружението, обясниха от кабинета на Павлова. Според тях, такива не би трябвало да бъдат обявявани повече, с изключение на анекси за в допълнение действия, които не са били разказани в договорите,

" За момента не можем да дадем съответен отговор ", споделиха от Министерството на културата на въпрос с какви нови отговорности по председателството се снабдява министерството дружно с НДК. В момента министерството се среща с цялата документи и чака резултатите от трите инспекции на НДК.

Държавната финансова ревизия и Централният инспекторат към Министерски съвет от 14 юни ревизират активността на управлението на НДК, подписаните от него контракти и определените реализатори. В НДК се прави и цялостен външен одит на сдружението. Проверките провокирани от Павлова са настрана от инспекциите на ДАНС и на прокуратурата. Според Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) с парите, които кабинетът е отпуснал на Националния замък на културата (НДК) поради разноските за идното европредседателство, изпълнителният шеф плащал отговорности по остарели контракти. Това се схваща от информация на организацията до прокуратурата, след която стартира следствие, заяви пресцентърът на държавното обвиняване.

Министерство за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз има 70 чиновници и съгласно решението на държавното управление би трябвало да употребява за потребностите си постройката на НДК до 31 декември 2018 година Бюджетът на ведомството за 2017 година е 3 млн. лв., които ще са за сметка на понижаване на разноските по бюджета на Министерския съвет.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Скандалът с НДК (10)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР