Всички дейности, които се извършват на закрито, ще се случват

...
Всички дейности, които се извършват на закрито, ще се случват
Коментари Харесай

Зелените сертификати влизат в сила от четвъртък

Всички действия, които се правят на закрито, ще се случват единствено при съществуване на зелен документ и надзор на входа от уредниците на събитието.
От четвъртък мярката влиза в действие, разгласи здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг през днешния ден.
Зеленият документ включва три разновидността - документ за имунизация, документ за преболедуване или негативен PCR или антиген тест. Проверяващите също ще са задължени да имат зелен документ.
" Въвежда се условие за зелен документ за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини вид мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите навън би трябвало да съблюдават всички противоепидемични ограничения ", изясни Кацаров.

Работодателите и органите по назначение във всички администрации провеждат работния развой на чиновниците като откриват работно време с променливи граници, разпределят работа от разстояние за минимум 50% от личния състав, в случай че работата не го разрешава.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и в обществени услуги. Въвежда се условие за всички работещи в лечебни заведения да работят при съществуване на зелен документ. Това условие се вкарва и за работещите в старешки домове.

Преустановява се присъственото образование във всички общини, където 14-днесната заболеваемост е над 750 души на 100 хиляди население. Ротация би трябвало да се вкара в учебните заведения, където 14-дневната заболеваемост е сред 500 и 750 на 100 хиляди население – половината възпитаници би трябвало да са онлайн.

Студентите ще могат да участват на лекции и занятия единствено при съществуването на зелен документ.

Д-р Кацаров акцентира, че с изключение на, че ще бъдат следени обектите, ще бъдат следени и лабораториите, издаващи документи.
Ще важи и за учителите, само че за тях ще има гратисен интервал.

Преустановяват се визитите в лечебни заведения. Всички чиновници на старешки домове би трябвало да имат също зелен документ.

Очаквайте детайлности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР