Всички дейности, които се извършват на закрито, да се извършват

...
Всички дейности, които се извършват на закрито, да се извършват
Коментари Харесай

МЗ въвежда официално вход със зелен сертификат

Всички действия, които се правят на закрито, да се правят единствено при съществуването на зелен документ от страна на посетителите и обезпечен на входа от уредниците на събитието надзор по тази причина. Документът значи приключен цикъл на имунизация, преболедуване, антигенен тест за 48 ч. или PCR за 72 ч. Заповедта на Министерство на здравеопазването влиза в действие от 00 ч на 21 октомври. Това съобщи служебният министър Стойчо Кацаров след съвсем през целия ден разискване на ограниченията от специалистите на ведомството след мнения от всички РЗИ и всички заинтересувани страни.

Нараства броят на болните и умрелите от ковид у нас, което постанова въвеждане на нови противоепидемични ограничения , посочи той.

Кацаров добави, че дебатът е бил сред двата разновидността - ограничение и прекъсване на действия или вход със зелен документ. Преобладаващото мнение и окончателното решение на специалистите е да се заложи на зеления документ .

Въвежда се условие за зелен документ за кина, театри, концерти, музеи, галерии, магазини вид мол, магазини над 300 кв. м, фитнеси, спортни зали, клубове, басейни, заведенията за хранене, хотели, пазари, борси, базари, футболни мачове. Ако се организират екскурзии и различен тип туризъм - ще се случва със зелен документ на всички участващи.

Който не успее да вкара пропускане и надзор на влизане със зелен документ - няма да може да работи , безапелационен бе Кацаров.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР