Всички детски градини в Община Бяла вече са безплатни. Те

...
Всички детски градини в Община Бяла вече са безплатни. Те
Коментари Харесай

Детските градини в Бяла вече са безплатни

Всички детски градини в Община Бяла към този момент са безвъзмездни. Те се посещават от 400 деца, без фамилиите им да се тревожат за таксата. Общината е заделила от бюджета си 100 хиляди лв. годишно, с цел да покрие разноските в седемте детски заведения.

Бяла

Досега родителите в Бяла плащаха 35 лв. месечна такса за градина. За доста от тях обаче и тази сума е непостижима, поради високата безработица в региона. Ирина Иванова е майка на петгодишната Алисия, която е в трета група.
Ирина Иванова
„ Това е доста хубаво, тъй като някои родители нямат опция да си платят таксата и това е огромно облекчение за множеството родители. ”
Идеята за отпадането на таксата в детските градини е от година, откакто станало ясно, че за множеството деца, българският език не е майчин и мъчно се оправят с уроците в първи клас.
Димитър Славов – кмет на Община Бяла
„ Икономисаните средства отново ги оставяме за децата, само че под формата на гратис образование. Да са децата на топло, да им се приказва, да им се пее, на български език, да имат късмет да са по-успешни възпитаници. Проблемът е образованието. В Бяла, в България, на всички места. ”
Част от парите за издръжката на детските градини са обезпечени, откакто две от тях бяха закрити, защото постоянно се случвало личният състав в тях да бъде повече от децата. Очакванията са с новата обществена услуга, в градините на територията на Община Бяла да бъдат записани към 60 деца повече.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР