Всички деца над 12 години без специфични заболявания могат да

...
Всички деца над 12 години без специфични заболявания могат да
Коментари Харесай

Деца без специфични заболявания могат да се ваксинират, другите - по преценка

Всички деца над 12 години без характерни болести могат да се имунизират при персоналния доктор. Това разясни здравният епидемиолог доцент доктор Ангел Кунчев пред публицисти след среща в Министерство на здравеопазването. По думите му за задачата не е нужна заповед на министерството, а имунизацията става с позволение от родител и по преценка на педиатъра или персоналния доктор.

Ако джипито реши, че има опция да имунизира деца, ще получи ваксини. Зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов разясни, че рекомендации към лекарите се изпращат непрекъснато, съобразени с критерии и условия на Европейски Съюз и с утвърдена къса характерност, както и при промени в нея. Решението обаче се взема съответно за всеки пациент, безапелационен е той. На въпрос дали връщат деца от имунизация, той прикани да се подават сигнали и да се ревизират съответно.
 89 деца у нас към този момент са имунизирани против COVID-19
89 деца у нас към този момент са имунизирани против COVID-19

Те са на възраст сред 12 и 15 години

Припомняме, за ЕМА - Европейската организация по медикаментите, даде позволение за имунизацията на " Пфайзер ".

Здравният епидемиолог Ангел Кунчев разясни, че няма проблем децата да бъдат ваксинирани , няма потребност от специфична заповед за ваксинирането на деца, в случай че лекарите имат потребност от консултация, да я създадат, сподели той. В страните, където е почнала да се ползва имунизацията, няма информация за нарастване на % на нежелани странични реакции при деца и възрастни.

Кунчев заяви, че ще има експертен съвет по тематиката, само че там се касае за характерно правоприлагане.

За доктор Ангел Кунчев разясни, че заразността му е по-силна и към този момент има заболяваемост в Москва, Лисабон, Испания, Швеция, Англия. Разпространението е доста бързо и е въпрос на време да сме на прага на нова вълна.
 Министерство на здравеопазването прецизира: При предпочитание деца над 12 година могат да се имунизират с Pfizer
Министерство на здравеопазването прецизира: При предпочитание деца над 12 година могат да се имунизират с Pfizer

Това може да стане с осведоменото единодушие на родител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР