Всички детайли по трансфера ще бъдат уточнени от министерствата на

...
Всички детайли по трансфера ще бъдат уточнени от министерствата на
Коментари Харесай

Русия обеща на Беларус ракети с ядрен капацитет

Всички елементи по прехвърлянето ще бъдат конкретизирани от министерствата на защитата на двете страни. Ракетите " Искандер " към този момент са ситуирани в Калининград - полуексклав, ситуиран сред Литва, Полша и Балтийско море.

Двамата президенти разискаха и решението на Литва да предотврати превозването на някои артикули до и от Калининград - ход, който разгневи Москва. Лукашенко на собствен ред дефинира хода на Литва като " недопустим " и " нещо като оповестяване на война ". Стоманата и някои други съветски артикули попадат под глобите на Европейски Съюз, наложени поради съветската инвазия в Украйна. Литва споделя, че нейните ограничения засягат единствено 1% от естествения пренос на съветски артикули по маршрута, отхвърляйки съветските приказки за " обсада " на Калининград.

Русия ще помогне на Беларус да модифицира бойните си самолети СУ-25 по този начин, че те да могат да носят нуклеарни оръжия, пишат от BBC.

Беларус даде логистична поддръжка на Русия, само че нейната войска не взе участие публично в спора.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари напрежението сред Запада и Москва ескалира от ден на ден. В продължение на пет месеца президентът на Кремъл направи няколко препратки към потреблението на нуклеарно оръжие, които някои поясниха като предизвестие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР