Всички държави - страни по уредбата на МНС, са обвързани

...
Всички държави - страни по уредбата на МНС, са обвързани
Коментари Харесай

Христо Христев: Това няма да са последните заповеди за арест, които ще бъдат издадени от МНС

" Всички страни - страни по уредбата на МНС, са обвързани - в случай че в идващ миг лицата, против които е издадена такава заповед, попаднат на тяхна територия, да ги задържат и предадат на МНС. Това ще бъде тестване, до каква степен е устойчива и се ползва дейно уредбата на МНС ".

Това съобщи за БНР Христо Христев, който преподава европейско право в Софийския университет.

По думите му " това няма да са последните заповеди за арест, които ще бъдат издадени ":

" Очевидно Русия не води цивилизовано война в Украйна. Има доста обстоятелства, свързани с посягане над спокойно население, цивилна инфраструктура, нарушение на разпоредбите по какъв начин се третират военнопленници. Няма това да са последните заповеди. Някой ден в случай че тези лица бъдат предадени, ще има развой. Дали ще бъдат предадени, ще забележим ".

" На първо място се търси да бъде даден явен знак, че тази международно-правна уредба, която съществува и която не разрешава като военни закононарушения или закононарушения против човечеството избрани дейности, не е някакъв празен лист хартия, който може да бъде нарушен във всеки един миг, изключително от страна, която претендира да е водеща международна мощ. Вероятно някой ще интерпретира тези заповеди и като уединяване на съветското политическо управление и на Руската страна в интернационален проект. Дали тези или други лица ще бъдат предадени, няма по какъв начин да имаме отговор сега. Съмнявам се да се стигне до догадка, в която съветският президент да бъде предаден на МНС ", добави Христо Христев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР