Всички държави-членки на ОПЕК + се съгласиха с условията на

...
Всички държави-членки на ОПЕК + се съгласиха с условията на
Коментари Харесай

Изглежда идва глобално намаляване на производството на петрол, какво ще стане с бензина в България?

Всички държави-членки на ОПЕК + се съгласиха с изискванията на новата договорка за понижаване на производството на нефт, заяви The Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.
" Всички членове на ОПЕК + са съгласни да понижат производството ", написа изданието, съгласно БГНЕС.
Съобщава се също, че последната страна, която въпреки всичко се е съгласила да понижи добива си на нефт, е Мексико. Министрите от ОПЕК + чакат през днешния ден да приключат договарянията за понижаване на производството с 10 милиона барела на денононощие, почнали през вчерашния ден, с цел да получат поддръжката на Мексико, което не се съгласи с препоръчаните му условия. Това се показва в официалното съобщение на организацията, оповестено след онлайн срещата.
" Постигнатото съглашение зависи от единодушието на Мексико да одобри изискванията, посочени в приложението ", се споделя в заключителното изказване на ОПЕК+. Секретариатът също по този начин приканва други страни производители да допринесат за стабилизиране на пазара.
" Страните членки на OPEC + ще се съберат на 10 юни посредством видеовръзка, с цел да дефинират по-нататъшни дейности за стабилизиране на пазара на горивата ", се споделя в известието.
Министърът на енергетиката на Мексико Росио Нейл, откакто напусна виртуалната среща на ОПЕК+ нощес, съобщи в Twitter, че страната може да понижи добива на петрол със 100 000 барела дневно. В същото време, съгласно източници на ТАСС, по време на вчерашната среща на Мексико е било препоръчано да понижи поетапно до юни производството си с 400 000 барела дневно.
Според американският президент Доналд Тръмп, търсенето на нефтопродукти е паднало с 40% заради пандемията на ковид, а Съединени американски щати са принудени да съхраняват " милиони барели " петрол.
" Ние отделяме големи ресурси на склад, тъй като петролът не се продава през днешния ден. Вирусът сви пазара с 40%... Оставили сме милиони барели на склад, никой не си е помислял, че сходно нещо ще е допустимо ", съобщи Тръмп на конференция. Той добави, че Съединени американски щати са заинтригувани да покачат цените на петрола от сегашните към 25 $ за барел.
Спрямо вчерашните данни, - още по тематиката: " Бензинът и дизелът с ново поевтиняване "
" Съединени американски щати и Русия почват да схващат все по-болезнено какво значи болестта от ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР