Всички държави членки на Европейския съюз гласуваха за своите представители

...
Всички държави членки на Европейския съюз гласуваха за своите представители
Коментари Харесай

Протести във Франция. Как политическите трусове във Франция ще се отразят на Евросъюза

Всички страни членки на Европейския съюз гласоподаваха за своите представители в Европейския парламент. Французите се разпалиха и ще вървят на предварителни избори, откакто президентът Еманюел Макрон насрочи такива в края на месеца.

32% завоюва партията „ Национален общ брой ", което на процедура е 30 депутата повече. В края на предишния мандат бяха 18, т.е. съвсем двойна е успеха. В момента във е извънредно забавна и динамична. Нещата се трансформират безусловно с всеки час. Ситуацията е също по този начин много безредна Може би това тъкмо и целеше Макрон, когато разгласи предварителните избори - да внесе безпорядък вътре в партиите и да ги накара по някакъв метод да се разгласят кой с кого играе, счита Миряна Станчева - координатор на френската делегация „ Национален общ брой " в групата Идентичност и народна власт в Екологичен потенциал.

Според нея следим огромно разединение вдясно:

Партията „ Национален общ брой " е единна и се чака да бъде безусловно водеща и да победи в този предварителен избор, само че вдясно има още два играча. Републиканската партия, която през вчерашния ден претърпя безспорни драми и метаморфози. Нейния водач през вчерашния ден съобщи, че изрично партията на републиканците би трябвало да се яви дружно с „ Националния общ брой " и да поддържа претендентите за народен представител на „ Националния общ брой ", с цел да може да има едно дясно болшинство във Франция. Тогава неговите съратници и другите знакови фигури го изключиха. Той се барикадира в централата на партията и те направиха конференция от улицата, изясни тя.

Източник: БТВ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР