Всички държави-членки на ЕС имат дългосрочни договори с фирмите производители.

...
Всички държави-членки на ЕС имат дългосрочни договори с фирмите производители.
Коментари Харесай

Борисов обясни как ще преборим коронавируса ВИДЕО

Всички държави-членки на Европейски Съюз имат дълготрайни контракти с компаниите производители. В един миг доставките стопираха. Това съобщи пред публицисти в Габрово министър председателят Бойко Борисов.

„ В незабавен порядък събрахме водещи български компании. В рамките на 3 дни имаме създаден 40 000 метра плат, други компании стартират по 2 хиляди дрехи. Голяма част от този плат ще иде при тях. Тук също ще се шият, с цел да може оптимално бързо да отговорим на лекарите, сестрите, обществените работници”, добави той.

Едва ли има за толкоз бързо време реорганизирани производства. Готвим се за по-дълго време за сходна обстановка. Исках българите да видят на място технология, произвеждане.

Имаме няколко хиляди респираторни уреди, само че и там поръчките стопираха. 5 млн. сме обезпечили на ген. Мутафчийски. Където има – всичко да се изкупи. 70 000 маски минаха също на проби. В момента се разнасят. Действа се оптимално бързо”, сподели още Борисов.

Той изрази благодарността си към габровските лекари и сестри, които първи са усетили защо става въпрос. „ Те се оправиха с достолепие. С министър Ананиев, с финансовия министър продължаваме да търсим нужните за тласъци за тези, които са на първа линия”, добави министър председателят.

"Ние единствено това вършим, по тази причина и сложихме най-хубавите лекари най-отгоре на щаба. Не знам от кое място се появи. Беше липсващ дълго, а в този момент от кое място се появи да дава ум?!

Ние работим и осигуряваме сигурността ", отсече министър-председателят, откакто бе помолен да разяснява изявление на президента Румен Радев от по-рано през днешния ден, в което той съобщи, че политиците не би трябвало да приказват за ковид.

"Ние не се произнасяме по медицински тематики. Ние се произнасяме по организация и метаморфоза на предприятията. Помагаме с всичко допустимо, с цел да може да се произведат допустимо най-големи количества от тези дрехи ", безапелационен е той.

„ Без да се подаваме на суматоха, само че с дисциплинираност, със съблюдаване на всички ограничения, с цялата мощност на промишлеността, мисля и би трябвало да се справим”, акцентира Борисов.

„ Ако нещо ме прави толкоз оптимист и убеден, е че децата не са уязвими”, уточни той.

„ Паралелно с това, тематика, която у нас не съществува – незаконната миграция. При нас продължава да е нула. Положихме големи старания с нашите съседи и с Европейска комисия. Оптимист съм, че и натискът върху нашите братя и другари от Гърция ще намалее. Така или другояче, българите могат да спят умерено.

„ Костюмът беше изработен доста бързо. Той устоя тестванията във военната лаборатория за водопропускливост и за издръжливост.
Направени от мембрана, която има свойството да изпуска топлината на открито. Не пропуща и течности.



Шевовете са същинско предизвикателство. Тези костюми би трябвало да са безшевни”, изясни шефът на ВМА ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, който персонално тества костюма, който се създава в предприятието.

„ Самият факт, че мина през лабораторията на военните, е доста скъпа. Нашите сътрудници би трябвало да минат черно на бяло, че това е годно и не заплашва здравето им. Лабораторията ще издаде този документ.

Първоначалните данни са, че може да се употребява 50 цикъла. Спасяваме един кашон от вносните”, посочи ген. Мутафчийски.
„ Пръв, който ще облече този костюм и ще влезе в огнището, съм аз”, сподели още шефът на ВМА.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР