Всички данни показват, че Т-клетъчният имунитет не е променен срещу

...
Всички данни показват, че Т-клетъчният имунитет не е променен срещу
Коментари Харесай

Проф. Кюркчиев: Дори да имате антитела, ваксинирайте се! Т-клетъчният имунитет не е променен срещу Омикрон

Всички данни демонстрират, че Т-клетъчният имунитет не е изменен против разновидността “Омикрон”, а Т-клетъчният имунитет е съпротивителната мощ. Има удобно развиване на този вид при хора, които са преболедували и имунизирани. Нашите данни са от страни, в които популацията е в огромна степен имунизирано. Това съобщи проф. Доброслав Кюркчиев пред Българска национална телевизия.

“Който е прекарал, който и да е вид, има по-голямо равнище на отбрана. Имунната система построява структури, които нападат вируса”, сподели той.

Според него сравнението на имунитет сред преболедували и имунизирани е неточно, тъй като могат да се кажат плюсове и минуси в двете направления. И двата типа събития водят до имунитет в огромна част от случаите: “В огромна част от случаите пази от тежко боледуване и хоспитализация”.

Проф. Кюркчиев изясни изводите от последното си проучване: “Ние изследвахме паметта, която имат Т-клетките. Изводите са два типа. Първо, публикацията оптимално в детайли разказва механизма на деяние върху Т-клетките. Друг извод е, че от време на време в кръвта може да не се открие отбрана, само че тя да съществува поради Т-клетките, които не циркулират в кръвта”.

Той увери хората, че даже да имат антитела, това не е причина да се тормозят да се имунизират.

“Ваксините са решение против тежко боледуване и хоспитализация. Очевидно не са решение за заболеваемост”, сподели проф. Кюркчиев. Той разяснява и въвеждането на локдаун: “Категорично съм срещу всевъзможни ограничавания на самостоятелната независимост. Разумно е да се научим да живеем с коронавируса”.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР