Всички данни показват, че Т-клетъчният имунитет не е променен срещу

...
Всички данни показват, че Т-клетъчният имунитет не е променен срещу
Коментари Харесай

Проф. Кюркчиев: Локдаунът не е медицинска мярка, необходими са медицински мерки

Всички данни демонстрират, че Т-клетъчният имунитет не е изменен против разновидността Омикрон. Промяната е към 20% по отношение на първия вид на ковид, а по отношение на Бета и Делта разновидностите съвсем не се следи смяна в ефикасността на имунния отговор. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Доброслав Кюркчиев, шеф на лабораторията по клинична имунология в болница " Свети Иван Рилски ". Това е добре за хората, които са преболедували или са имунизирани против ковид, добави проф. Кюркчиев.

По думите му мъчно може да се каже какво ще е въздействието на Омикрон върху хората, които не са имунизирани, тъй като данните от проучванията са от страни с висок % на имунизация, където се следи мощно разпространяване, само че по-леки признаци.

Проф. Кюркчиев прикани да не се съпоставят имунитетите от това дали си имунизиран или си преболедувал ковид. Той прикани да се концентрира вниманието върху това по какъв начин се прекарва болестта, а не какъв е броят на инфектираните след имунизиране.

Проф. Кюркчиев добави, че е срещу маски, локдауни, защото се е прекалило. Разумното е да се вземат медицински ограничения против ковид, каквато е имунизацията, само че локдаунът не е здравна мярка, сподели проф. Кюркчиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР