Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се

...
Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се
Коментари Харесай

Дали феновете са готови да спазват правилата по стадионите, попита Кралев

Всички би трябвало да си помислят какво би трябвало да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите, разяснява в отговор на въпрос през днешния ден във Варна министърът на спорта Красен Кралев. Той напомни, че България бе една от 15-те страни членки на Европейски Съюз, които позволиха фенове на спортните мероприятия, само че всички видяха, че разпоредбите не се съблюдаваха.

Според мен въпросът би трябвало да е ориентиран към фенклубовете - дали са подготвени да съблюдават тези правила, сподели министърът. По думите му въпреки всичко сме в условия на пандемия и не би трябвало да се заплашва здравето на феновете. Обществото е поляризирано по тематиката със или без фенове на спортните събития, сподели още Кралев.

Той добави, че като състезателен министър знае най-добре каква е потребността на спортистите да бъдат подкрепяни от аудитория, както и потребността на публиката да гледа обичаните си тимове, обичаните си спортове, само че имаме чрезвичайна обстановка, в която би трябвало здравето на спортистите и българските жители да е по-важно от всичко.

Решението за отваряне на залите и стадионите за аудитория се взема от министъра на опазването на здравето, несъмнено ние ще водим диалози по тази тематика, само че първо би трябвало самите клубове, самите спортни федерации да подсигуряват, че разпоредбите ще бъдат спазвани, заключи спортният министър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР