Всички български клубове, без Лудогорец, които ще придобият право за

...
Всички български клубове, без Лудогорец, които ще придобият право за
Коментари Харесай

Всички клубове без Лудогорец с равен коефициент в Европа

Всички български клубове, без Лудогорец, които ще придобият право за присъединяване в европейските клубни шампионати тази година, ще имат идентичен коефициент.

Причината се крие в новата регулация на УЕФА, която планува клубовете да вземат участие в евротурнирите единствено на база своя клубен коефициент, без да се прибавя част от държавния, както беше досега.

Изключение се прави единствено в случай, че клубният коефициент е 20% по-малък от коефициента на съответната страна. В това изключение обаче попадат безусловно всички български клубове като се изключи Лудогорец. Разградчани имат клубен коефициент 37,000, с който заемат 37-мо място в Европа все още.
Държавният коефициент на България е 3,825. Именно това е ставката, с която останалите български клубове ще бъдат разпределени в урните при жребия.

Най-висок клубен коефициент от последните 5 сезона, след Лудогорец, има Ботев, който е с 2,500, Берое е с 1,500, Левски е с 1,250. Според информацията за момента Литекс е с 0,750, а ЦСКА с 0,500, само че не се знае по какъв начин ще се брои ЦСКА-София в Европа, само че това е без изключително значение, защото УЕФА ще одобри коефициента 3,825 са всички изброени. Черно море също е с клубен коефициент 0,500, а Дунав и Славия са с 0,250.

Именно що=годе положителният държавен коефициент, който бе насъбран от Лудогорец през последните сезони, ще даде опция на другите български клубове да бъдат сложени в ранните стадии на Лига Европа или Шампионската лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР