,,Всички български граждани виждат, че атаките срещу мен не са

...
,,Всички български граждани виждат, че атаките срещу мен не са
Коментари Харесай

Асен Василев: Всички български граждани виждат, че атаките срещу мен не са спирали

,,Всички български жители виждат, че офанзивите против мен не са спирали ".

Това сподели в парламентарните коридори финансовият министър Асен Василев по отношение на последните кавги около някогашната му компания и парцела, обвързван с Политическа партия на столичната ул. " Чаталджа ". Според него преди приемането на бюджета офанзивите били по какъв начин страната е банкрутирала и няма да се оправят с недостига и финансовите параметри.

" Атаките бяха по професионална линия, в този момент взеха да въртят жълти вести ", съобщи Василев.

Освен това той се закани да съди журналиста Атанас Чобанов - поради лъжите, че има офшорка. Някога я е имал, само че я продал. В Търговския указател идващият покупател е трябвало да отрази смяната. " Защо не е - не мога да кажа, само че нямам отношение към въпросните компании ", съобщи той.

" От 2021 година не съм притежател на въпросната компания. Тя е продадена през брокер. Всички видяхте нещата с тол ръководството - към този момент стана ясно, че не се ползва Закон за обществените поръчки, а идентични контракти за всеки. Нашето държавно управление демонополизира пазара ", отхвърли той да е имало поклон към така наречен:ралица на винетките " Станислава Арнаудова, която се снабдява с парцела в последна сметка.

Първата подправена вест била, че Василев е живял на този адрес. И прати публицистите да питат НСО, което го вози откогато е министър, на кой адрес го оставя.

" Последно съм влизал там, когато " Промяната " я ползваше като офис, допускам към септември м.г. ", настоя съпредседателят на Политическа партия.

Той не знае по какъв начин е открит покупател за парцела, те самите я купили през брокер, откакто стоял година на пазара и с потребност от огромен ремонт. През брокер бил и продаден.

А за връзките сред някогашните му сътрудници той разяснява, че това касае две търговски сдружения, които нямат отношение към него, те преценявали да да се съдят между тях.

Василев разяснява и решението на президента Румен Радев да не се появи на клетвата на новите конституционни съдии - Борислав Белазелков и Десислава Атанасова. " Не съм правист, само че всеки би трябвало да си извършва конституционните отговорности, без значение дали му харесва. Конституционен съд пък щял да реши дали мандатът на новите съдии да е 7 или 9 години.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР