Всички български граждани трябва да знаят, че при Брекзит правата

...
Всички български граждани трябва да знаят, че при Брекзит правата
Коментари Харесай

Евродепутат: Българите във Великобритания няма да бъдат дискриминирани при Брекзит

Всички български жители би трябвало да знаят, че при Брекзит правата им ще бъдат предпазени наедно с правата на германци, французи и холандци. Преговорите няма да се водят сепаративно. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ евродепутатът Светослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за мощна България (ДСБ),... към профила.

Това, че държавното управление ни не е устойчиво и не е доста мощно, няма да попречи на процеса. Българските служащи и студенти във Англия няма да бъдат дискриминирани, акцентира той.

Преговорите стартираха неприятно – Европейският съюз направи доста великодушна оферта, която беше посрещната с неприятно предложение от Англия. Стигнахме най-ниската точката и се надявам оттук насетне да се върви нагоре. Стои и дебатът за сметката, която Англия би трябвало да заплати – той също би трябвало да бъде тласнат в някакъв положителен път. Засега държавното управление на Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила не излиза с позиция по въпроса, а до момента в който не бъде реализирано единодушие по тази тематика, и другата няма да бъде тласната в добра посока, съобщи евродепутатът.

По думите му абсурдът с НДК към момента не е стигнал до Брюксел. Но въпреки всичко и това се прибавя към изначалното ни терзание за председателството на Съвета на Европейски Съюз. Напрежението върху тези, които са директно ангажирани с председателството, е доста огромно. Истината е, че сега казусът на Европейски Съюз не е да се тормози за българското председателство, това е наша грижа. Аз по-скоро се притеснявам, че нямаме ясно дефинирани цели. Трите К-та (консенсус, конкурентоспособност и кохезия) звучат кухо, може би единственото им предимство е, че се изписват по същия метод и на латиница. Очаква се от нас приоритет, с който да тласнем нанякъде – моят персонален любимец тук е интеграцията на Западните Балкани. Това ще прозвучи солидно и ще даде знак, че работим освен за себе си. За останалите огромни проблеми Европейски Съюз ще погрижи и без нас, сподели още Светослав Малинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР