Всички български евродепутати, включително тези от БСП, гласуваха “за резолюцията

...
Всички български евродепутати, включително тези от БСП, гласуваха “за резолюцията
Коментари Харесай

Всички български евродепутати без Джамбазки и Слабаков гласуваха за нови санкции срещу Русия заради частната армия Вагнер

Всички български евродепутати, в това число тези от Българска социалистическа партия, гласоподаваха “за ” резолюцията на Eвропейския парламент, в която се споделя, че съветските управляващи носят отговорност за осъществените закононарушения от частната войска " Вагнер ". Единствено депутатите от Вътрешна македонска революционна организация Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки са се въздържали, съобщи.

Гласуването “за ” резолюция против Русия е извънредно за българските евродепутати от групата на Социалистите и демократите. На 16 септември тази година петимата евродепутати от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу резолюция, призоваваща за нова тактика на Европейски Съюз в връзките с Русия. През юни петимата от Българска социалистическа партия не поддържаха друга резолюция на Екологичен потенциал, в която се упорства да бъде освободен някогашният водач на придвижването „ Отворена Русия “ Андрей Пивоваров, свален на 31 май от аероплан за Варшава на летището в Санкт Петербург.

В известие, оповестено на уеб страницата на Екологичен потенциал, се споделя, че документът е признат през вчерашния ден с поддръжката на 585 депутати, 40 са дали своят вот срещу, 43-ма са се въздържали.

Европейските депутати изрично осъждат жестоките закононарушения, осъществени от съветската паравоенна организация " Вагнер " и сходни на нея формирования в разнообразни зони на спорове, се споделя в известието. Посочва се, че съветската страна е виновна за финансирането, образованието, ръководството и оперативното командване на тези групировки, както и че дейностите на " Вагнер " съответстват с опитите на Русия да ускори въздействието си в такива зони.

Групата " Вагнер ", както и другите военизирани наемници, би трябвало да се възприемат като прокси организации на съветската страна, се споделя в резолюцията.

Евродепутатите приветстват изказването на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел за приемане на наказания против " лица и формирования, свързани с групата " Вагнер ", както и против физически и юридически лица, работещи с тях. Членовете на Екологичен потенциал приканват глобите на включват забрани за пътешестване и заледяване на активи на всички оперативни чиновници на " Вагнер ".

В документа се споделя, че " Вагнер " взе участие в голям брой спорове по целия свят, измежду които са тези в Украйна, Сирия, Судан, Мозамбик, Либия, Централноафриканската република, Венецуела.

Европарламентът приканва всички страни, които употребяват " услугите " на " Вагнер " или свързани с групировката организации, да пресечен всички връзки с паравоенната групировка и нейните чиновници. В документа е включен и апел към Европейската комисия да подсигурява, че еврофондовете при никакви условия няма да се употребяват от страните-бенефициенти за финансиране на частни военни компании, свързани с нарушавания на човешките права, какъвто е казусът с " Вегнер ".

През предходната седмица съветът на външните министри от страните в Европейски Съюз взе политическо решение за налагане на наказания във връзка с " Вагнер " и обвързваните с активността на групировката лица и институции.

За притежател на " Вагнер " е сочен руският предприемач Евгений Пригожин, който е от приятелския кръг на президент Владимир Путин. Пригожин отхвърля да е притежател на " Вагнер ", макар журналистическите следствия с доказателства. 

Срещу Пригожин към този момент има лични наказания от Европейски Съюз и Съединени американски щати. Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати даже го разгласи за издирване в началото на тази година. Евгений Пригожин е търсен по съмнение в скрит план за машинация на Съединени американски щати, интервенция във вътрешната политика на Съединени американски щати и опит за въздействие върху президентските избори в интервала 2014-2016 година ФБР е определило и парична премия в размер до 250 000 $ за информация, която може да докара до ареста на предприемача. 

Пригожин е основател на основаната в Санкт Петербург Агенция за интернет проучвания, известна и като " Фабриката за тролове ", която е провела огромна осведомителна акция в Съединени американски щати, с цел да повлияе на резултата от президентските избори. В изказване на ФБР се споделя още, че организацията и Пригожин стоят зад кражбата на персонални данни на жители на Съединени американски щати и основаването на стотици подправени сметки в обществените мрежи.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР