Всички български евродепутати, включително тези от БСП, гласуваха “за” резолюцията

...
Всички български евродепутати, включително тези от БСП, гласуваха “за” резолюцията
Коментари Харесай

Евродепутатите от БСП гласуваха за санкции срещу частна армия и Русия

Всички български евродепутати, в това число тези от Българска социалистическа партия, гласоподаваха “за” резолюцията на Eвропейския парламент, в която се споделя, че съветските управляващи носят отговорност за осъществените закононарушения от частната войска "Вагнер ". Единствено депутатите от Вътрешна македонска революционна организация Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки са се въздържали.

Гласуването “за” резолюция против Русия е извънредно за българските евродепутати от групата на Социалистите и демократите. На 16 септември тази година петимата евродепутати от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу резолюция, призоваваща за нова тактика на Европейски Съюз в връзките с Русия. През юни петимата от Българска социалистическа партия не поддържаха друга резолюция на Екологичен потенциал, в която се упорства да бъде освободен някогашният водач на придвижването „ Отворена Русия “ Андрей Пивоваров, свален на 31 май от аероплан за Варшава на летището в Санкт Петербург.

В известие, оповестено на уеб страницата на Екологичен потенциал, се споделя, че документът е признат през вчерашния ден с поддръжката на 585 депутати, 40 са дали своят вот срещу, 43-ма са се въздържали.

Европейските депутати изрично осъждат жестоките закононарушения, осъществени от съветската паравоенна организация "Вагнер " и сходни на нея формирования в разнообразни зони на спорове, се споделя в известието. Посочва се, че съветската страна е виновна за финансирането, образованието, ръководството и оперативното командване на тези групировки, както и че дейностите на "Вагнер " съответстват с опитите на Русия да ускори въздействието си в такива зони.

Групата "Вагнер ", както и другите военизирани наемници, би трябвало да се възприемат като прокси организации на съветската страна, се споделя в резолюцията.

Евродепутатите приветстват изказването на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел за приемане на наказания против "лица и формирования, свързани с групата "Вагнер ", както и против физически и юридически лица, работещи с тях. Членовете на Екологичен потенциал приканват глобите на включват забрани за пътешестване и заледяване на активи на всички оперативни чиновници на "Вагнер ".

В документа се споделя, че "Вагнер " взе участие в голям брой спорове по целия свят, измежду които са тези в Украйна, Сирия, Судан, Мозамбик, Либия, Централноафриканската република, Венецуела.

Европарламентът приканва всички страни, които употребяват "услугите " на "Вагнер " или свързани с групировката организации, да пресечен всички връзки с паравоенната групировка и нейните чиновници. В документа е включен и апел към Европейската комисия да подсигурява, че еврофондовете при никакви условия няма да се употребяват от страните-бенефициенти за финансиране на частни военни компании, свързани с нарушавания на човешките права, какъвто е казусът с "Вегнер ".

През предходната седмица съветът на външните министри от страните в Европейски Съюз взе политическо решение за налагане на наказания във връзка с "Вагнер " и обвързваните с активността на групировката лица и институции.

За притежател на "Вагнер " е апетитен съветският предприемач Евгений Пригожин, който е от приятелския кръг на президент Владимир Путин. Пригожин отхвърля да е притежател на "Вагнер ", макар журналистическите следствия с доказателства.

Срещу Пригожин към този момент има лични наказания от Европейски Съюз и Съединени американски щати. Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати даже го разгласи за търсене при започване на тази година. Евгений Пригожин е търсен по съмнение в скрит план за машинация на Съединени американски щати, интервенция във вътрешната политика на Съединени американски щати и опит за въздействие върху президентските избори в интервала 2014-2016 година ФБР е определило и парична премия в размер до 250 000 $ за информация, която може да докара до ареста на предприемача.

Пригожин е основател на основаната в Санкт Петербург Агенция за интернет проучвания, известна и като "Фабриката за тролове ", която е провела огромна осведомителна акция в Съединени американски щати, с цел да повлияе на резултата от президентските избори. В изказване на ФБР се споделя още, че организацията и Пригожин стоят зад кражбата на персонални данни на жители на Съединени американски щати и основаването на стотици подправени сметки в обществените мрежи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР