Всички българи трябва да знаят, че от курса 1,95583 няма

...
Всички българи трябва да знаят, че от курса 1,95583 няма
Коментари Харесай

Георги Ганев: Всички българи трябва да знаят, че от курса 1,95583 няма мърдане

Всички българи би трябвало да знаят, че от курса 1,95583 няма мърдане. Очакванията са, че ние ще можем да покрием всички критерии за банкет в еврозоната. Голямата въпросителна продължава да бъде инфлационният аршин с валутния ни ръб. От данните на ЕЦБ виждаме, че в Европа инфлацията се усилва в последния месец, до момента в който в България инфлацията продължава да спада. Това е в наш плюс за приемането ни в еврозоната. Това съобщи икономистът и народен представител отПП-ДБГеорги Ганев.

„ Всички българи би трябвало да знаят, че от курса 1,95583 няма мърдане. От законодателството също няма мърдане. Горе-долу се резервират същите пълномощия на Българска народна банка, единствено че централната банка към този момент ще би трябвало да прави своя парична политика “, изясни той.

По думите му засилените инспекции при търговията с горива ще имат добър фискален резултат.

„ Последните месеци на предходната година бяха белязани от съществено повишение на приходите. Когато има постоянно държавно управление събираемостта се стяга, при служебните – контролът е по-занижен. По-добре е Национална агенция за приходите да следи и управлява огромните данъкоплатци, а при по-малките да мине на едно по-рядко равнище на инспекции, само че с по-голям резултат. Нека изчакаме да излязат и данните на Министерство на финансите, с цел да разберем имат ли резултат инспекциите и събираемостта “, прикани икономистът.

Според думите на Георги Ганев, в случай че не ни дадат касова записка можем да не платим, само че към този момент има разновидности за закъснение на връчването. Когато фискалният документ е публикуван обаче, клиентът е задължен да заплати.

Той бе помолен да разяснява проблем, при който клиенти в заведение са получили касова записка със сметката, прибрали са документа и са споделили, че не им е връчена и са си тръгнали. Ганев съобщи:

„ Г-н Алибегов е огромен съперник на всички ограничения за изсветляване на този бизнес. Заведението постоянно може да заведе иск, в случай че е претърпяло вреди “.

Депутатът от ПП-ДБ сподели още, че се надява сглобката да продължи да действа и след ротацията, „ само че не безпроблемно, а със кавги, тъй като са здравословни.

„ Трябва да се създадат справедливи измерители за активността на всеки министър. Не би било неприятно сглобката да свърши и тая работа преди да реши да сменя някой “, сподели още Георги Ганев.

Източник: NOVA NEWS

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР