Всички аптеки, които имат договор с НЗОК, могат да отпускат

...
Всички аптеки, които имат договор с НЗОК, могат да отпускат
Коментари Харесай

Всички аптеки, които имат договор с НЗОК, ще изписват безплатните лекарства за COVID-19

Всички аптеки, които имат контракт с НЗОК, могат да отпускат безплатните медикаменти за лекуване на коронавирус. Лекарствата са за един лечебен курс и в една рецепта могат да бъдат изписани три медикаменти. Това посочи в утринния блок на Българска национална телевизия зам.-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

В момента всички медикаменти са налични в аптечната мрежа, има лек проблем с нискомолекулните хепарини, само че това го има в целия свят, сподели той.

Петров съобщи, че сега има ясна наредба на коронавирус зоните, където пациентите с леки или със приблизително тежки признаци на ковид би трябвало да преминат, с цел да получат безплатните медикаменти.

Зоните концентрират на едно място диагностика, лабораторни проучвания и определяне на медикаментите. Те ще освободят лекуващите лекари, с цел да не се смесват потоци при тях, с цел да може и те да продължат лекуването на останалите заболели, сподели Петров.



В момента има 46 регистрирани коронавирус зони, само че се чака в границите на две седмици да станат 150.

Петров съобщи, че най-леките случаи на коронавирус към момента могат да се лекуват от джипитата отдалечено. Тези пациенти нямат признаци и нямат потребност от медикаментите. Ако имат потребност от тях те би трябвало да отидат в коронавирус зоната, където да създадат спомагателна диагностика.

Петров посочи, че на всички места, където има медицински центрове, които дават отговор на условията могат да сключат контракти. Те ще получат, с изключение на финансирането за обзор, и по 15 000 за работа в неподходящи условия, могат да заявят инсталация за лекуване на коронавирус за към 50 000 лева

Има задоволително тласъци, с цел да стартират тези центрове за работят, сподели Петров.

Зам.-министърът на опазването на здравето разяснява и информацията за арестуваните ръководители на ТЕЛК поради издаване на подправени ТЕЛК решения.



Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР