Всички анализи и прогнози сочат, че има устойчива тенденция на

...
Всички анализи и прогнози сочат, че има устойчива тенденция на
Коментари Харесай

Николай Станков: Има устойчива тенденция на ръст в строителството


Всички разбори и прогнози сочат, че има устойчива наклонност на растеж в строителството. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " ръководителят на Строителната камара Николай Станков :

Очакваме това да продължи до края на тази година и през идната, като растежът на годишна база за първото полугодие е 20,8% за бранша като цяло. По-голям растеж бележи сградното строителство на този стадий. Това значително се дължи на забавянето на огромни планове по оперативните стратегии за настоящия планов интервал, само че това е добра вест, тъй като значи, че частен запас към този момент влиза в бранша. Ще продължим да разчитаме главно на европейското финансиране през този програмен интервал. Очаква се старт на съществени планове, което също ще подтиква развиването на бранша.

Станков разяснява и строителството на последния сектор от Автомагистрала " Струма “:

Категорично имам вяра, че ще стартираме работа по последния сектор от Автомагистрала " Струма “. Това е в изгода и на националния интерес, освен на строителния отрасъл. В това строителство има и европейски интерес да се случи, тъй че се надявам разсъдъкът да надделее и този план да стане действителност.

Цялото изявление с Николай Станков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР