Всички абонати, които са получили още веднъж изравнителни сметки

...
 Всички абонати, които са получили още веднъж изравнителни сметки
Коментари Харесай

Топлофикация Русе извърши корекции на някои от изравнителните сметки

„ Всички клиенти, които са получили още един път изравнителни сметки не са обезпечили достъп до самостоятелните уреди на нито една от двете публични дати за годишен доклад. По информация от топлинните счетоводители не са установени неточности в самите изравнителни фактури. “ сподели инж. Севдалин Желев изпълнителен шеф на Топлофикация Русе.

Според синтезираната информация от топлинните счетоводители в Русе от всички 868 абонатни станции, изравнителните сметки за едвам 64 от тях са били поправени.

„ Препоръчвам на всички клиенти, с цел да не изпитват неудобството от очакване на инкасатори в неуместни за тях часове, да заменят морално остарелите уреди за дялово систематизиране с такива с отдалечен доклад. С модерните устройства докладът всеки месец се прави от разстояние, без визити в парцела. С уредите с отдалечен доклад клиентите получават целогодишно фактури за действителното си ползване и отпадат изравнителните сметки. “ сподели инж. Севдалин Желев.

Монтирането на отдалечени уреди за дялово систематизиране е залегнало в няколко европейски наставления и за това през предходната година бе признато изменение на Закона на енергетиката, според който всички българи би трябвало да конфигурират самостоятелни водомери, топломери и топлинни разпределители с отдалечен доклад до 2027 година.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР