Всички 72 души на борда на разбилия се днес в

...
Всички 72 души на борда на разбилия се днес в
Коментари Харесай

Всички 72 души на борда на разбилия се самолет в Непал са загинали

Всички 72 души на борда на разрушилия се през днешния ден в Непал пътнически аероплан са починали, съобщи авиокомпания " Йети еърлайнс ", представена от БНР.

" Всички са починали - 68 пасажери и четирима членове на екипажа ", сподели за организацията представител на непалския въздушен транспортьор.

Предишните данни бяха за 68 жертви.

Пътнически аероплан на " Йети еърлайнс ", изпълнявал полет от столицата Катманду до Покхара, със 72 души на борда се разруши малко преди да кацне на новото летище на туристическия град. Това е най-смъртоносната самолетна злополука в Непал от три десетилетия.

Причината за нещастието се обяснява, само че се допуска, че става дума за техническа щета. Метеорологичните условия в региона са били положителни. 

Пътниците на борда са били 53 непалци и 15 чужденци - петима индийци, четирима руснаци, двама южнокорейци и по един австралиец, аржентинец, ирландец и французин.

Спасителните екипи на мястото на злополуката стопираха работа с рухването на нощта и ще се върнат на следващия ден.

След злополуката избавителните служащи измиваха с маркучи елементи от останките на двумоторния турбовитлов ATR 72, до момента в който димът се носеше от пропастта, съобщи Агенция Франс Прес. Районът беше посипан с елементи от самолета, в това число със седалки.

Причината за злополуката може да е техническа нередовност, заяви локалното издание MyRepublica, базирайки се на представител на Службата за гражданска авиация.

" Нямаше проблеми с времето, получена е предварителна информация, че самолетът се е разрушил по механически аргументи. Получена е информация, че е забелязан пламък в самолета, когато е бил още във въздуха ", сподели служителят Гянендра Бхол, представен от Агенция Франс Прес.

Отделно водачите са избавили Похкара, като не са разрешили авариралият към този момент аероплан да падне върху града или летището. Те са се пробвали да го отведат от летището и града, оповестява Online Khabar, базирайки се на очевидци.

" Минута по-късно самолетът можеше да се разбие в остарялото летище в Покхара, което е толкоз покрай пазара Рамгат ", сподели един от източниците.

Местните допускат, че водачът е насочил самолета в дефилето на река Сети в опит да избави града. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР