Всички 41 строителни работници, блокирани преди 2 седмици в срутил

...
Всички 41 строителни работници, блокирани преди 2 седмици в срутил
Коментари Харесай

Спасени са всички 41индийски работници, блокирани в срутения тунел

Всички 41 строителни служащи, блокирани преди 2 седмици в срутил се планински тунел в северната част на Индия, са били изтеглени. Това е съобщил министърът на превоза на Индия Нитин Гадкари, представен от АП. 

" Много съм благополучен, че всички 41 хванати в капан служащи излязоха и животите им бяха избавени ", сподели Гадкари във видео известие, оповестено в X, някогашен Twitter. Той добави, че " това е добре координирано изпитание от голям брой организации за една от най-значимите избавителни интервенции през последните години ".

Припомняме, че във вторник беше обявено, че избавителните екипи са съумели да пробият скалите и отломките, с цел да стигнат до служащите и з апочва процесът по изваждането на мъжете.

Те са изваждани един по един на носилки на колела през тясна тръба с широчина 90 см.
 Миньори оказват помощ за спасяването на 41 мъже, заседнали в срутения тунел в Индия
Миньори оказват помощ за спасяването на 41 мъже, заседнали в срутения тунел в Индия

Те ще употребяват остарял миньорски способ, с цел да прокопаят тунел до служащите, тъй като сондажната машина е развалена

Работниците са от най-бедния щат в Индия и са блокирани в 4,5-километровия тунел в щата Утаракханд, Северна Индия, откогато той се срути на 12 ноември.

Те са получавали храна, вода, светлина, О2 и медикаменти през тръба, само че опитите да се прокопае тунел, с цел да бъдат избавени с мощни пробивни машини,

В понеделник държавните организации , с цел да пробият на ръка скалите и чакъла от вътрешността на 90 см необятна евакуационна тръба, прокарана през отломките. Те употребяват остарял и рисков способ, посредством който в Индия се отстраняват въглищни залежи през тесни проходи. Името идва от приликата му с плъхове, които ровят през тесни проходи. Миньорите дойдоха от Централна Индия, работиха през понеделник вечерта и до вторник следобяд пробиха 60-те метра скали, пръст и метал.

Тунелът е част от автомагистралата Чар Дам на стойност 1,5 милиарда $ - един от най-амбициозните планове на министър-председателя Нарендра Моди, ориентиран към свързване на четири индуистки места за поклонение посредством 890-километрова мрежа от пътища.

Властите не оповестяват какво е предизвикало пропадането, само че районът е благоразположен към свлачища, трусове и наводнения. Тунелът не е имал спешен излаз и е издигнат посредством геоложки разлом, сподели пред " Ройтерс " член на група от специалисти, проверяващи бедствието. Проектът Чар Дам беше изправен пред рецензии от специалисти по околната среда и част от работата беше спряна, откакто стотици къщи бяха развалени от слягане на почвата по маршрута.
 Спасителната интервенция в Индия се забавя за неопределен срок
Спасителната интервенция в Индия се забавя за неопределен срок

Повече от 40 служащи са блокирани в тунел на автомагистрала от седмици

Правителството съобщи, че е употребило екологични техники, с цел да направи геологично нестабилните сектори по-безопасни. Оттам също по този начин подреди на Националния магистрален орган на Индия да одитира 29 тунела, които се построяват в цяла Индия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР