Всички 33 екипажа, които вчера преминаха през административната проверка, днес

...
Всички 33 екипажа, които вчера преминаха през административната проверка, днес
Коментари Харесай

Всички 33 екипажа са допуснати до старта на рали България

Всички 33 екипажа, които през вчерашния ден минаха през административната инспекция, през днешния ден сполучливо преодоляха и втората контрола преди старта на 50-ото издание на рали България. Така довечера през арката на церемониалния старт пред Катедралния храм " Свето успение Богородично " няма да има нито един отсъстващ екипаж, който е деклариран за присъединяване в ралито.

Днес приключиха опознавателните километри по трасетата на шестнадесетте скоростни стадия (обща дължина от 154.96 км), първата от които - Бялата вода, започва на следващия ден сутринта в 8:38 часа сутринта. От двата дни точно съботният е най-дългия и тежък в уикенда: 11 специфични стадия (105.68 км) и преход от Варна до Шумен и назад в границите на 12 часа (общата отдалеченост, която ще се пробяга в събота е 454.90 км), преди колоната да финишира на плаца на Техническия университет в Града в 20:57 часа.

В първия ден маршрутът на 50-ото рали България се насочва непосредствено към Шумен, където са класическите стадии от предходни години и по този метод уредникът желае да показва, че надпреварата прави завръщането към своите исторически корени от 90-те години. По това време бившето Златни пясъци имаше завръзка таман на трасетата край Шумен (по-късно и в сливенския Балкан).

За церемонията по откриването на юбилейното издание, а и за двата дни на конкуренцията, особено дойдоха първият победител в ралито - Илия Чубриков, трикратният победител Енрико Бертоне (1995, 1996, 1999 год.), както и още две от именитите имена в автомобилния спорт у нас - Георги Петров и Славчо Христов, които ще бъдат на трибуната за формален старт на най-старото автомобилно съревнование у нас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР