Всички 28 области в страната вече са в червено -

...
Всички 28 области в страната вече са в червено -
Коментари Харесай

Всички 28 области в страната са в червено - заразените с COVID-19 се увеличават

Всички 28 области в страната към този момент са в алено - това значи, че няма район, в който болните да са под 150 на 100 хиляди души. В София и Бургас инфектираните на 100 хиляди наближават 900 души.

По данни на университета Джон Хопкинс България е преди всичко в Европа и на второ място в света по смъртност от COVID-19.

Изчисленията са правени като се съпостави броят на умрелите по отношение на броя на публично записаните инфектирани с вируса у нас. Ръстът в броя на инфектираните води и до нараствания напън върху здравната система. Пети ден броят на настанените в болница с Коронавирус се задържа над 8000 души като наклонността е нагоре.

На доста места към този момент се усеща дефицит на болнични кревати.

Най-голямата болница в Благоевград към този момент не приема незабавни пациенти. Хирургичното поделение се трансформира в Коронавирус зона.

" В момента съвсем всички отделения, като се изключи гастро отделението и родилния бранш на акушер -гинекологичното поделение, няма заболели с Коронавирус. Във всички други отделения има ", съобщи Огнян Митев, шеф на " МБАЛ-Благоевград ".

В Гоце Делчев потенциалът от дни е напълно напълнен. Във Варна са на границата - обмисля се следващо нарастване на леглата за Коронавирус пациенти.

" Естествено лечебните заведения започнаха незабавно със звъненето по телефона, че нямат опция, защото множеството от тях поемат спешността на целия Североизток с изключение на всичко друго. Буквално през вчерашния ден след дълги молби на сътрудника от Шумен приехме още пет индивида от област Шумен ", добави регионалният шеф Стоян Пасев.

Следващите 10 дни ще бъдат извънредно тежки, в случай че този растеж на постъпващите в болница се резервира, считат от локалния щаб. Болниците мъчно ще устоят, по тази причина се обмисля вид, при който да се хоспитализират единствено най-тежките случаи.

" Поне тези, които не се нуждаят толкоз незабавно от болнично лекуване да не бъдат признати в болничното заведение. Тези, които почувстват усъвършенстване на третия ден да се изписват, защото натоварването ще бъде осезаемо ", добави Стоян Пасев.

94% от наличните кревати в Бургас са заети. Близо една трета от всички приети в болница са в столицата. На пръстите на едната ръка се броят свободните кревати в болница " Токуда " - а тя разполага с 350. В ИСУЛ през днешния ден имаха едно свободно интензивно легло, в " Свети Иван Рилски " - нито едно - всички 7, с които разполагат са заети. Притеснителна е обстановката в " Пирогов ", ВМА, " Света Анна ".

В Ямбол заетостта на леглата доближава 98 %.

" От избраните до този миг 82 кревати за неусложнени случаи в болница " Св. Пантелеймон " са заети 79 кревати. От леглата за интензивно лекуване от 9 избрани кревати са заети 8 кревати. Този дефицит постанова от през днешния ден да бъде направена нова метаморфоза на леглата в болничното заведение, като ги усилваме с 5 кревати от кожно поделение също за лекуване на Коронавирус пациенти в неусложнено положение ", заяви Донка Желева - основен секретар на РЗИ-Ямбол.

Според здравния министър болничната система се оправя с натоварването.

" Системата удържа на този напън и ще създадем цялата организация, че да издържим и да не сме като страни като Гърция и да желаеме помощ във връзка с реанимацията ", съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

14-дневната заболеваемост в страната надмина 640 души на 100 000.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР