Всички 28 области в страната вече са в червено -

...
Всички 28 области в страната вече са в червено -
Коментари Харесай

14 нови пункта за ваксинация в Пловдивско

Всички 28 области в страната към този момент са в алено - това значи, че в нито една заболеваемостта не е под 150 на 100 000 души. Междувременно продължава ваксинирането у нас. В Пловдив има общо 14 пункта, които одобряват искащите да се имунизират. Записването става на място, при персоналния доктор или в електронния портал.

Поликлиниката към болница " Свети Георги " е едно от трите места, което могат да изберат пловдивчаните, които се записват през електронния портал. Другите две са кабинетите в " Пълмед " и " Каспела ".

Струпвания няма, тъй като хората идват в указан час. Във всички разкрити пунктове в Пловдив се слага само " Астра Зенека ", въпреки че електронният портал дава опция за избор.

Специалистите са на мнение, че най-хубавата ваксина е поставената ваксина.

Препоръчвам да се имунизират, тъй като сега на нов пик на болестта и е по-добре да бъдат имунизирани, няма значение с коя от трите ваксини. Така или другояче, и трите ваксини имат идентичен профил на сигурност, доста добра успеваемост. " Астра Зенека " сподели в действителността във Англия - чудесни резултати, тъй че не би трябвало хората да имат терзание, както тези, които до момента са имунизирани, по този начин и на тези, които им следва. В момента най-хубавата ваксина е поставената ваксина, която действително защищава, споделя доктор Христиана Бацелова епидемиолог.

В практиката на лекар Сотиров в Белащица обаче няма нито РНК, нито векторна ваксина.

До този миг 2/3 от персоналните лекари в Пловдивска област са получили по едвам 10 дози. Доктор Сотиров не е получавал нови количества от 23 февруари, само че не би пренасочил чакащите към оповестените пунктове, изключително когато са възрастни и хроничноболни.

Не ми харесва и на сътрудниците не им харесва това, че държавното управление не съблюдава проекта за имунизациите, при който трябваше в този момент да се ваксинират възрастните и хронично болните хора, т.е. тези от четвърта фаза, които трябваше да имунизираме ние общопрактикуващите лекари, споделя доктор Костадин Сотиров ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област.

Когато пациентите са неподвижни, те могат да бъдат ваксинирани от персоналния доктор у дома, само че лекар Сотиров споделя, че това не е желателно.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР