Всички 20 отбора от Висшата лига на Англия имат на

...
Всички 20 отбора от Висшата лига на Англия имат на
Коментари Харесай

Всички 20 отбора от Висшата лига на Англия имат на екипите си букмейкър

Всички 20 тима от Висшата лига на Англия имат на екипите си букмейкърска компания, спонсорираща клубовете от най-популярното състезание в света.

При седем от тях - Борнемут, Кристъл Палас, Сток Сити, Съндърланд, Уотфорд, Уест Хям и Уест Бромич, спонсорът е главен и името му стои начело на фланелката, написа " Меридиан Мач ". При останалите надписът е или на гърба, или на ръкава, или на гащетата. Изследването демонстрира, че букмейкърите са вложили 100 милиона евро за година в британския спорт, а впечатляващата сума от 80 милиона е отишла във футбола.

Различните клубове се ориентират и към друг модел на партньорство. Така да вземем за пример Маратонбет е спонсор на Юнайтед за целия свят като се изключи Китай и Съединени американски щати.

Още през 2013 година Бодог пък подписва с Арсенал, като по контракт „ артилеристите " популяризират компанията в Азия. Челси пък има контракт с Бетфеър за Европа, само че без Британия, Италия и Ейре, където тази функционалност се извършва от Пади Пауър.

Дори неатрактивен тим като Борнемут пък получава 6 милиона евро на година.

Британските анализатори на пазара установяват изключителния взрив на рекламите на
букмейкъри във футбола, в случай, че първият подобен спонсор се появява в непретенциозния Фулъм едвам през 2002 година, а в този момент нормалните до неотдавна бирени компании са изтласкани на назад във времето.

Тази наклонност от Англия прави още по-странно предлагането за смяна в Закона за
хазарта, което да забрани рекламирането на букмейкъри и лотарийни игри. Самите футболни клубове, както и огромна част от волейболните и баскетболните тимове, към този момент обявиха, че сходна смяна ще е пагубна за бъдещето.

Букмейкърите пък биха изтеглили освен рекламата си от страната, само че и биха преориентирали пазара си към другите страни, което може да докара хазната до огромни загуби.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР