Всички 15 души, арестувани във връзка с терористичната атака във

...
Всички 15 души, арестувани във връзка с терористичната атака във
Коментари Харесай

Австрия с нови подробности за задържаните терористи във Виена

Всички 15 души, задържани по отношение на терористичната офанзива във Виена в понеделник, са част от радикалния ислям и малко под половината са наказани с наказателни присъди, някои за терористични закононарушения, оповестиха чиновници на вътрешното министерство в четвъртък, представени от "Ройтерс ".

20-годишния джихадист с двойно поданство, който преди този момент е бил в пандиза за опит да се причисли към "Ислямска страна " в Сирия, бе убит от полицията в границите на девет минути откакто стартира да стреля по жители.

"Имаме работа с принудител, който явно е интензивно замесен в мрежата на политическия ислямизъм, на съидейници, възприели тяхната идеология ", сподели вътрешният министър Карл Нехамер.

15-те са арестувани по съмнение за принадлежност към терористична организация. Седем от тях са с наказателни присъди, от които четирима са за закононарушения, свързани с тероризма, сподели генералният шеф за социална сигурност Франц Руф.

От тези четирима двама са взели участие в нахлуване, а двама са взели участие опити за по този начин наречените убийства на достойнството, сподели Руф и добави: "Очевидно е, че всички са свързани с радикалната ислямистка среда ".

Швейцария също е арестувала двама мъже по отношение на нападението, а Австрия е в стеснен контакт с друга неуточнена страна в следствието си, сподели Нехамер.

Отделно немският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи пред Народното събрание, че има връзка сред нападението и хора в Германия, които са "наблюдавани непрекъснато ". По-рано Зеехофер разяснява, че Германия чака ислямистко нахлуване и консолидира Европейски Съюз за битка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР