Всички 12 язовира в област Русе са в добро експлоатационно

...
Всички 12 язовира в област Русе са в добро експлоатационно
Коментари Харесай

Проверка: Язовирите в Русенско са безопасни

Всички 12 язовира в област Русе са в положително експлоатационно положение и не са рискови - това е открито при инспекция на хидротехническите обекти в района, разпоредена от регионалния шеф Галин Григоров, оповестиха от регионалната администрация.

При огледа не е установено построяването на противозаконни градежи и уреди, които да затрудняват естественото действие на водоемите. Два от язовирите са изцяло празни и не работят.

Само на дребния язовир край град Борово се правят ремонтни действия. Там има потребност от промяна на изпускателя. Преливникът също е продълбочен. Язовирът е напълнен на към 15 %.

При останалите водоеми водният размер варира сред 30 и 75 % от оптималния им потенциал.

Проверени са и отводнителните помпени станции в Русенско, които са в редовност и в подготвеност. Каналите към тях са прочистени и имат потенциал да поемат възможни по-високи водни равнища.

От регионалната администрация напомнят, че зареждането с питейна и битова вода в района е от кладенци и сондажи на естествени подземни водоизточници.

" Съгласно нормативните изкисвания сходен жанр инспекции се вършат един път годишно, само че по решение на регионалния шеф за област Русе те се правят два пъти в годината от междуведомствена комисия ", обясниха от регионалната администрация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР