Всички – и управляващи, и опозиция, подхлъзнаха пенсионната система в

...
Всички – и управляващи, и опозиция, подхлъзнаха пенсионната система в
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Подхлъзнаха пенсионната система в грешна посока

„ Всички – и ръководещи, и съпротива, подхлъзнаха пенсионната система в неверна посока. Първо с тези 50 лева, след това със 120 лева, а в този момент с 60 лева Няма пари за такова нарастване на пенсиите от 1 юли, че да може да се акумулира 60-е лева добавка, която ще спре да се заплаща от юли ”. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Диана Найденова в „ Карай напряко ” по Нова тв.

Той разяснява държавния бюджет за 2022 г. „ На 5-часово съвещание на Тристранния съвет за първи път успяхме да променим нещо по време – минималното и оптималното обезщетение за безработните ще бъде увеличено. Новият бюджет ще работи от 1 април. Той обаче ще е в действие единствено едно тримесечие, тъй като ще го актуализираме още през юни. Тоест, каквото и да се каже от тук нататък, хората стартират да го слагат под подозрение ”, разясни Димитров.

Той съобщи още, че от КНСБ се пробват да убедят държавното управление да обвърже минималната работна заплата за междинната. „ Надявам се през 2023 година минималната заплата да е най-малко половината от междинната – 800 лева ”, сподели Пламен Димитров.

По думите нарастването в здравната и просветителната система е неоспорим плюс, само че не е задоволително.

„ Това значи единствено нарастване на заплатите на педагозите с 12%. Не се усилват заплатите на работещите в областта на културата, обществените услуги ”, сподели водачът на КНСБ

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР