Всеядната партия ГЕРБ набързо “напазарува” след изборите с постове свои

...
Всеядната партия ГЕРБ набързо “напазарува” след изборите с постове свои
Коментари Харесай

ГЕРБ официално променя правилника заради своя нов Любимец Борис Бонев!

Всеядната партия ГЕРБ небрежно “напазарува” след изборите с постове свои ужким съперници. След новата регионална на Пловдив пристигна време и за столичното и сходство. ГЕРБ особено трансформира правилника на СОС, с цел да обезпечи пост и за Бонев. Вече ще може и самостоятелен като него да става замшеф на Съвета. Бонев към този момент е част от ръководещото болшинство ГЕРБ -ВМРО и гласоподава компактно с тях.

ГЕРБ предлага публично поправката "Борис Бонев " в новия устав за работата на СОС.

Общински консултант, който не е член на политическа група, ще може да бъде избиран за зам.-председател на Столичния общински съвет, гласи една от измененията, показани от ръководителя на СОС Елен Герджиков и шефът на работната група за смяна на правилника Силвия Христова.

Общинските съветници към този момент ще могат да насочат питания освен към кмета Йорданка Фандъкова, само че и към районните кметове.

Гражданите към този момент ще могат да оферират точки за включване в дневния ред на СОС, те ще минават през отрасловите комисии и, в случай че бъдат утвърдени, съответният жител ще бъде поканен на съвещанието на Съвета.

Другите оферти на групата на ГЕРБ плануват на уеб страницата на СОС да се разгласяват всички отчети с плановете им за решения, да се излъчват онлайн и съвещанията на комисиите, обществено налични да са протоколите и поименното гласоподаване на всеки отчет от всяка комисии, както и на уеб страницата на СОС да се разгласява поименното гласоподаване на всеки отчет.

По време на предизборната акция неведнъж декларирахме, че сме подготвени да отговорим на публичния интерес за по-голяма бистрота в работата на СОС. Затова още на първата сесия сформирахме работна група за смяна на правилника. Ще подмина намеците на опозицията, че това се прави под техен напън. Чуваме жителите, които желаят по-лесен достъп до работата на СОС, съобщи Герджиков.

;
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР