Всерусийската федерация по волейбол (ВФВ) е поканила легендарния бразилски треньор

...
Всерусийската федерация по волейбол (ВФВ) е поканила легендарния бразилски треньор
Коментари Харесай

Бернардо Резенде отказа да води Русия в Токио 2020

Всерусийската федерация по волейбол (ВФВ) е поканила именития бразилски треньор Бернардо Резенде да заеме свободния пост на селекционер на женския народен тим за Олимпиадата в Токио през 2020-а година.

60-годишният Резенде е отхвърлил офертата от страна на “Сборная” по този начин, както би отхвърлил и възможна оферта да води националния тим на Бразилия още веднъж, с който завоюва златните медали на Олимпиадите в Атина през 2004-а и Рио през 2016-а с мъжкия отбор на “Селесао”.
Легендарният специалист е предан на работата си на клубно равнище в женския тим на СЕСК (Рио де Жанейро), който води от 2004-а година насам.

Женският волейболен тим на Русия остана без треньор, откакто отборът загуби с 1:3 гейма на четвъртфинал против Италия на ЕвроВолей 2019. На провеждащата се сега Световна купа за дами отборът е воден от досегашния помощник треньор Серджо Бузато, който бе осъден от Международната волейболна федерация (FIVB) поради расистки жест след успеха на Русия над Южна Корея с 3:2 в Олимпийската подготовка през предишния месец. ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР