Всеобщо схващане е, че кучетата са по-привързани към собствениците си

...
Всеобщо схващане е, че кучетата са по-привързани към собствениците си
Коментари Харесай

Защо да говорим на котките по бебешки

Всеобщо разбиране е, че кучетата са по-привързани към притежателите си от котките и се приспособяват към навиците им. Котките може и да се държат по-самостоятелно и като че ли не им пука за нас, само че ново проучване ни демонстрира друго.
 Котки, краставици и каква е повода да се опасяват от тях
Защо не трябва да плашим котката си с краставица

Какво споделят ветеринарите по този въпрос

Те са способни да разпознават дали приказваме на тях или на различен човек към нас единствено по тембъра на гласа ни. Повечето притежатели на котки автоматизирано да приказват " по бебешки " на любимците си, като употребяват по-висок глас и повече умалителни думи.

А това е нещо, които мяукащите ни любимци разпознават. Това са изводите на Шарлот де Музон от университета Paris Nanterre, която организира изследване с 16 животни. На котките се пускат записи на едни и същи фрази, изречени от непознати и от гласа на притежателя им.
 Снимка 575141

Изводите на Музон са, че котките съвсем не обръщат внимание на гласове на непознати, даже те да викат името им. Когато разпознаят гласа на стопанина си обаче, 10 от 16 животни реагират с нараснал интерес.

" Дълго време се смяташе, че котките са доста самостоятелни създания, които разчитат на притежателя си единствено за храна и заслон. Сега виждаме, че метода, по който реагират на притежателя си, демонстрира какъв брой привързани могат да бъдат ", разяснява тя пред Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР