Всеобща стачка ще се проведе днес в цяла Каталония в

...
Всеобща стачка ще се проведе днес в цяла Каталония в
Коментари Харесай

Днес в Каталония ще ври и кипи, в 12 часа започва...!

Всеобща стачка ще се организира през днешния ден в цяла Каталония в символ на митинг против ограниченията, които централната власт в Мадрид предприе в неделния референдум за самостоятелност на самостоятелната област.

Тогава командированите от цяла Испания служители на реда пробваха да не позволен хората да гласоподават в изборните секции, което ескалира в грозно принуждение и разпра. Референдумът бе разгласен за противозаконен освен от Върховния съд на Испания, само че и от Европейската комисия.

40 синдикални, политически и публични организации в Каталония насочиха апел за включване в общата стачка в района.

„ Призоваваме цялата общественост, асоциациите на притежателите, ръководещите компании, синдикатите, служащите, независимо работещите, институциите и всички жители на Каталония да спрат работа в страната във вторник ", се споделя в писменото послание от страна на над 40 организации.

Призивът е каталунците да се съберат в 12.00 часа локално време пред постройките на кметствата в градовете и селата,, в които живеят, както и в предприятията. В Барселона градският превоз (автобуси и метро) ще реализират единствено една четвърт от нормалните транспорти сутринта и в другия пиков миг – вечерта.

Ще се реализират единствено една трета от нормалните междуградски транспорти. ЖП компанията Renfe анулира 150 влака. Ще бъде съкратена и работата на личния състав на летищата. Единният оператор предлага на пасажерите да се обръщат към самолетните компании, с цел да уточнят разписанието и по-рано да възнамеряват по какъв начин да стигнат до съответното летище.

Ще бъдат затворени някои от музеите, театрите, изложбените зали. Медицинските центрове ще отсрочват прегледи с несполучлив темперамент и планови интервенции. Университетите обявиха, че ще вземат участие в стачката. Към нея се причисляват и първодивизионните каталонски футболни клубове Барселона и Жирона. Третият клуб от Примера с красноречивото име Еспаньол (в превод - испанец, испански), не се причисли към стачката по понятни аргументи.

В акцията ще вземат участие и най-големите каталунски профсъюзи. Тяхното централно управление въпреки всичко съобщи, че не поддържа акцията, оповестена от сепаратистките организации, защото това би означавало поддръжка на концепцията за едностранно обособяване.

" Тази стачка ще помогне да се укрепи това, което направихме в неделя и ще създадем в околните дни ", съобщи Пучдемон. Той въпреки всичко добави, че Каталония не желае " мъчително обособяване от Испания " и прикани централното държавно управление на Мариано Рахой на договаряния с посредничеството на Европа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР