Вселенският , духовен водач на източноправославните християни, беше изписан от ...

Вселенският , духовен водач на източноправославните християни, беше изписан от

Патриарх Вартоломей за малко в болница в САЩ

Вселенският, нравствен лидер на източноправославните християни, беше изписан от болница във Вашингтон в понеделник сутринта след престой през нощта при започване на 12-дневното си посещаване в Съединени американски щати.

81-годишният Вартоломей се срещна в понеделник следобяд с държавния секретар на Съединени американски щати и по-по никое време денем трябваше да се срещне с държавния глава в Белия дом, заяви " Greek City Times ".
 Вселенският патриарх признат в болница във Вашингтон, почувствал се зле Вселенският патриарх признат в болница във Вашингтон, почувствал се зле
Вселенският патриарх Вартоломей е настанен в болница за " здравно наблюдаване " във Вашингтон, окръг Колумбия, откакто се е почувства...

По време на срещата в Държавния департамент Блинкен благодари на Вартоломей за водещата му функция в региона на изменението на климата и за световния " фокус ", който е привнесъл в този въпрос, изключително в миг, когато международните водачи се приготвят да се насочат към конференцията на Организация на обединените нации за климата в Шотландия.

По време на финалното от няколкото си пътувания в страната през 30-годишния си мандат Вартоломей се чака да прегледа казуси, вариращи от идното преструктуриране на Американската гръцка православна архиепископия до статута на малцинство на църквата му в родната му Турция. Програмата му за понеделник включваше и посещаване в посолството на Турция във Вашингтон.

Днес Вартоломей ще произнесе тирада посредством видеоконферентна връзка за Музея на Библията във Вашингтон, съгласно финалния график, оповестен от архиепископията. По-ранна версия на стратегията му включваше персонално посещаване.

Вечерта е планувано той да участва на вечеря в университета Джорджтаун, проведена от неговия декан Джон Деджоя и кардинал Уилтън Грегъри, римокатолически архиепископ на Вашингтон, окръг Колумбия.

Източник: actualno.com