Вселената е огромна и изглежда пълна с потенциал за живот

...
Вселената е огромна и изглежда пълна с потенциал за живот
Коментари Харесай

Тъмната гора или защо НЕ трябва да търсим извънземни

Вселената е голяма и наподобява цялостна с капацитет за живот – с милиарди обитаеми планети! Ако напреднала цивилизация имаше технологията да пътува сред звездите единствено с 0,1 % от скоростта на светлината, тя би могла да колонизира Млечния път за към 100 млн. години. Това не е кой знае какъв брой дълго, изключително като имаме поради, че той съществува от милиарди години. Ето за какво на доктрина всяка галактическа цивилизация би трябвало да може да се популяризира бързо в големи браншове от галактиката. Въпреки това ние нито виждаме, нито чуваме каквото и да било. Вселената наподобява пуста. Напълно самотна. Това е така наречен абсурд на Ферми.

На фона на тази на пръв взор пуста Вселена, човечеството е изправено пред алтернатива. Отчаяно желаеме да научим дали сме сами в Млечния път. Искаме да се провикнем, да се разкрием пред някой, който евентуално следи космоса. Но това може да е последното нещо, което в миналото ще създадем, тъй като може би Вселената не е пуста. Може би е цялостна с цивилизации, само че те се крият едни от други. Може би цивилизациите, които са се разкрили в предишното, са изтребени от невидими стрели.

Това така наречен „ Тъмна гора “ – решението на парадокса на Ферми. Научете повече за него в най-новото и извънредно забавно видео на известния YouTube канал Kurzgesagt – In a Nutshell.

Налични са надписи на български.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР