Всекидневна полицейска охрана ще има за Паметника на Съветската армия

...
Всекидневна полицейска охрана ще има за Паметника на Съветската армия
Коментари Харесай

С полиция пазим паметниците от вандали

Всекидневна полицейска защита ще има за Паметника на Съветската войска в София. Автомобилен патрул и пешеходни служители на реда ще наблюдават за лица с нетипично държание към монумента, изясни вътрешният министър Младен Маринов на питане от Българска социалистическа партия.

Зам.-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев съобщи в ефира на Нова телевизия, че не трябва да се позволява сходни вандалски актове да се употребяват като платформа за операция.

За почитание към историята прикани Борис Цветков от Българска социалистическа партия и добави, че би трябвало да пазим културното си завещание.

От своя страна общинският консултант Стефан Марков се разгласи срещу защитата само на паметниците и посочи, че съгласно него е редно да се следи за сигурността и в парковете към монументите.

Ботьо Ботев от ГЕРБ подсети, че общината е осигурила жива защита за главните паркове в столицата. Той посочи че за разлика от 2006 година, когато едвам 40 обекта са разполагали с видеонаблюдение, към днешна дата броят им е повишен на 350. Обясни, че има и акция " Да почистим омразата от улицата на София ", която цели да се отстранен рисунките и графитите от паметниците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР